INTERPELAT DE ANDREEA PAUL, Mişu Negriţoiu se dezice de propria misiune - "depolitizarea ASF"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 ianuarie 2016

Mişu Negriţoiu se dezice de propria misiune - "depolitizarea ASF"

Negriţoiu: "Dacă specialiştii din cadrul ASF demonstrează în momentul de faţă o maturitate profesională ar fi o imensă eroare să afirmăm că o eventuală înregimentare politică, actuală sau viitoare, a unora dintre ei, i-ar descalifica"

Andreea Paul: "Am de gând să solicit audierea conducerii ASF, pentru situaţia poliţelor RCA"

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), pare să fi uitat scopul autodeclarat la preluarea mandatului - "depolitizarea" instituţiei, după cum reiese dintr-un răspuns transmis deputatului PNL Andreea Paul, care l-a chestionat pe tema restructurării personalului prin procedura atribuirii directe sau prin concurs a posturilor.

Procesul de restructurare a ASF a fost finalizat prin ocuparea a 239 de posturi prin concurs, iar un număr de 227 de posturi au avut modificări minore în atribuţiile specifice postului sau chiar deloc, în total 466 de salariaţi au fost încadraţi în noul stat de funcţii al ASF, iar 42 de posturi au rămas vacante, se arată în răspunsul domnului Negriţoiu.

Interesant este că preşedintele ASF sugerează că, acum, la ASF sunt angajaţi specialişti, iar o eventuală afiliere politică a acestora nu i-ar face mai puţin profesionişti.

Domnia sa arată: "Încă de la înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, procesul de restructurare a personalului nu a urmărit niciodată conotaţia îngustă, negativă şi reducţionistă menită strict să micşoreze numărul de salariaţi, cu posibile consecinţe negative pentru viitorul şi stabilitatea instituţiei. (...)

Odată cu iniţierea procesului de restructurare/reorganizare şi eficientizare a activităţii ASF, după numeroasele runde de concursuri şi selecţii profesionale, astăzi în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară nu putem vorbi de salariaţi angajaţi sau promovaţi pe criterii şi influenţe politice, tehnocratice sau de altă natură, ci doar de specialişti recrutaţi şi promovaţi pe bază de înaltă competenţă.

Totodată, dacă specialiştii din cadrul ASF demonstrează în momentul de faţă o maturitate profesională care îi recomandă pentru gestionarea problemelor pieţei financiare din România, ar fi o imensă eroare să afirmăm că o eventuală înregimentare politică, actuală sau viitoare, a unora dintre ei i-ar descalifica sau decădea din calitatea de specialişti".

Mişu Negriţoiu se lăuda, la începutul mandatului, cu scopul eliminării nepotismului din cadrul instituţiei, în contextul în care salariile imense din ASF şi angajările pe criterii politice făcuseră obiectul unui scandal imens la vremea respectivă.

Deputatul Andreea Paul îşi aminteşte declaraţiile făcute de Mişu Negriţoiu la preluarea funcţiei de conducere în ASF şi se declară parţial mulţumită de răspunsul primit.

"În răspunsul transmis, Mişu Negriţoiu se dezice, de fapt, de propria misiune - «depolitizarea ASF»", ne-a spus doamna Paul, adăugând: "Este un răspuns elaborat, ceea ce este bine, dar distribuţia aproape egală între locurile de muncă ocupate prin concurs şi cele prin atribuire directă poate ridica semne de întrebare".

La finalul anului trecut, în media, au apărut scenarii despre înlocuirea lui Mişu Negriţoiu, la şefia ASF.

Andreea Paul ne-a spus că nu are informaţii în acest sens, dar a reamintit că, în Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor, se va discuta raportul anual ASF.

"Am de gând să solicit audierea conducerii ASF, pentru situaţia poliţelor RCA şi pentru că anul 2015 a fost unul încărcat pentru pieţele financiare nebancare, care privesc 10 milioane de români", ne-a declarat deputatul citat, apreciind că ar trebui să aibă loc o dezbatere, pe modelul "public hearing", la care să fie invitaţi şi specialişti independenţi.

Deşi nu a primit o întrebare pe această temă, Mişu Negriţoiu a ţinut să îi transmită Andreei Paul că piaţa asigurărilor are probleme: "Piaţa financiară din România, îndeosebi piaţa asigurărilor auto, înregistrează o perioadă de mari frământări, generate de falimentele răsunătoare pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a prognozat din timp. În perioada următoare, ASF are de îndeplinit o misiune dificilă în privinţa atenuării presiunilor sociale generate de un comportament abuziv al unora dintre actorii de pe piaţa asigurărilor, prin implementarea unui plan de măsuri cu efecte imediate pe termen scurt şi mediu".

În decembrie, transportatorii au protestat faţă de majorarea preţului la poliţele RCA şi au cerut demisia preşedintelui ASF.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Este imposibil pentru opinia publica si pentru cititorii simpli care nu au avut legatura cu ASF sa realizeze magnitudinea mizeriei din cadrul acestei pretinse institutii de prestigiu. Este politizata mai mult de 70%.

    De la cele mai mici postulete ca programul "Tinere Talente" (o minciuna execrabila pe care nimeni nu a investigat-o) pana la posturile de conducere, totul se face numai pe RELATII RELATII si RELATII. Interese, politica, prostie (este fantastic numarul de prosti din acea institutie si este o corvoada sa fie suportati zilnic de putinii profesionisti care din fericire au mai ramas acolo)... 

    Totul la ASF se invarte in jurul baniilor ( mai bine zis a salarilor grosolane pe care le incaseaza lunar si nimeni nu zice nimic). 

    Tara asta nu mai are niciun viitor! 

    1. deoarece niciun partid de guvernamant ar fi atat de inconstient sa pretinda incalcarea legilor. Din anul 2007 cand Romania a intrat in UE evaluarea firmelor se face prin intermediul rapoartelor contabile consolidate in sistemul international de contabilitate. FP, SIF1-5, Petrom sunt exemple de frunte care au ignorat cu o seninatate desavarsita. Domnul Florin Georgescu, membru al CAFR a realizat in anul 2012 ca este necesara aceasta aliniere la standurile europene. Daca ati cumparat o actiune inainte de anul 2005 veti observa cu uimire valoarea capitalului social de care dispuneti este putin diferita decat cea pe care ati cumparat-o initial, insa pierderile au crescut enorm. La fel a fost si in cazul Oltchim. Un capital social de 34 milioane pe pagina de internet a BVB si 1 miliard in raportele contabile pe care le trimitem Uniunii Europene. Cu spune prietena mea Eva de la wirtschaftsblatt.at SARACA TARA BOGATA. Cat despre problema politelor RCA era suficient sa cititi presa austriaca pentru a observa cat se plangeau reprezentantii VIG datorita politelor brutal de ieftine. Cine este auditorul firmei VIG ? Acelasi care a primit si contractul de adminstrare al falimentului firmei ASTRA. Ce nu este identic este sistemul de raportare si anume in timp ce VIG folosea pe 2014 anual si 2015 intermediar IFRS la ASTRA ajunge RAS.

    Titlul este elocvent.

    Daca oamenii din tara asta, macar intelectualii daca mai exista, ar avea un minim habar despre cat de putin slab pregatitit sunt cei care conduc ASF-ul si majoritatea directorilor de acolo si ar corela acest lucru cu salariile de sute de milioane pe care le primesc acei IMPOSTORI (rude, politicieni esuati, masoni, nepotei) fatuci) ar innebuni. 

    Cu siguranta i-ar atarna in piata publica de picioare ca pe Mussolini. 

    Dar poporul asta e prea prost ca sa realizeze sau ca sa il intereseze...din pacate... 

    Aceasta institutie este un dezastru national .

    A reusit sa puna pe butuci piata de capital, piata asigurarilor si piata fondurilor de pensii. 

    Colapsul sta deasupra acestor piete "iar baba se piaptana". Copy-paste la toate recomandarille pe legislatia europeana. 

    Stat in stat ?  

    Harinvest, Fratia-Hotia sifurilor, salarii nesimtite, chitoaica-rusanu, Astra, omorarea rasdacului, OPC nefacute, - Stergerea urmelor si disparitia informatiilor de pe site-urile administrate ......! 

    Mizeria e "fara numar" la ASF ! Spolierea fondurilor de garantare pentru a acoperi neglijenta si indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu a angajatilor ASF ! 

    Nici un vinovat de la ASF pentru dezastrul national ? 

    Prime de Craciun in August ! 

    Toate institutiile de la parlament la curtea de conturi etc au cate o amanta, fin, nas, nepot, secretara, soacra etc bagata la ASF ! ASF e "plina de refugiati politici" de prin institutiile statului ! 

    1. ASF a uitat cum a lăsat Harinvest să-și facă de cap cu deținerile investitorilor - clienți!

      Din 2008 i-a amendat cu mângâieri în loc să instituie un control riguros! 

      Și buba s-a spart în 2013 ! 

      Cu 14% din clienți datori ! 

      Când ei își aduseseră bani și acțiuni în propriile conturi și nu creditaseră Harinvest ! 

      Cum i-a apărat ASF pe investitori? 

      Transformându-i abuziv în creditori ai Harinvest? 

      D-l Mișu Negrițoiu uită că nu a rezolvat FURTUL din Depozitar și din Harinvest și nu acceptă ca ASF să-i apere pe investitorii furați! 

      Ce se aude cu Directiva 2013/11/CE? 

      INVESTITORII PAGUBITI TREBUIE SA VINA SA PLATEASCA AVOCATI SA CAUTE DREPTATEA PRIN INSTANTE? 

      AȘA APLICA ASF DIRECTIVA 2013?

      Mai sunt SSIF-uri în România cu 14% 

      Misu a migrat de la Ing.

    toti blamam asf ca a distrus piata de capital...dar cand iesim la proteste?pt mobinvest, harinvest, legea 151, jos salariile uriase....pb e nu ca ar fi neaparat mari, ci ca nu le merita...asf ne-a trimis la tribunal in loc sa ne protejeze drepturile alea mici...ciolos, johannis, dormiti?

    1. Asa e ne-a trimis in tribunale si a sters urmele ilegalitatilor !

      Ar fi bine dar asta este democratia - proteste ?

      Sa ne dam foc in fata asf-ului ca poate vede si STATUL ilegalitatile ? 

      si OMV cauza petrol in Artica. Oare ce Astre ii calauzesc.La artificii iti dau vpie sa dai foc...

    Confirm mizeria din ASF. Nici nu va puteti imagina. Ma bucur sa vad ca oamenii nu se lasa pacaliti. Dunt sotii amante cu pile, amantele si sotiile fostilot conducatori. Concursurile au fost castigate numai de oamenii lui Negritoiu. Vedeti ce faceau cei care sunt acum directori inainte de concurs, nu au nicio legatura cu domeniul lor de activitate de dinainte, daca era vreunul. Politruci, masoni, spagari, numai cu gandul la scheme, manipulare, la furt si inavutire

    1. Din pacate vad ca si aici, printre persoanele care comenteaza, in afara de dumneavoastra domnule dan care probabil ati avut legatura directa cu Interiorul ASF, nu se cauta cauza problemelor ASF - angajatii - ci doar efectele ASF.

      Am fost in Interiorul ASF. Oricat ai blama ASF pentru situatia dezastruasa a pietei financiare non-bancare, pana nu intri in Interiorul ASF, pana nu cunosti direct personalul ASF, conducerea ASF, nu vei putea intelege niciodata cauza. 

      Doar in Interiorul ASF vei realiza amploarea situatiei. Vei realiza cum se castiga si mai ales CINE castiga concursuri pentru posturi acolo. 

      Domnilor, imaginatia dumneavoastra nu poate concepe Realitatea din Interiorul ASF. Intrati in ASF si toate intrebarile vor primi raspuns. 

      Dezgustul simtit in interiorul ASF va va elibera de furia produsa de aceasta institutie Publica! onorabila condusa de oameni fara onoare. 

    In privat pt. Necalificat se da proba!

    Am primit un Rca de la Euroins, mi-am reparat auto pe banii mei dupa 1 an am primit banii de la ei? De ce mai exista aceasta firma? 

    1. Fondul de compensare in cazul pagubitilor de la HARINVEST a venit dupa 2 ani si nu pentru toti investitorii.

      Daca pica o banca ,in cat timp se dau banii din Fondul de Garantare? Ajung banii fondului pentru toti deponentii? 

      DA! la ASF se acorda locuri de munca DIRECT pentru Recomandati. Dar pe perioada determinata.

      Este real. Am participat la o astfel de situatie la ASF (crezand ca se va da examen scris).  

      S-au pus 2 intrebari hilare fara nicio legatura cu ASF, si gata. Au intrat cei care Trebuiau sa intre si acum sunt angajati bine mersi la ASF cu salariu.  

      Restul au fost doar paravanul de acoperire pentru CEI ALESI. 

      Parafrazand reclama de la ING (banca nu este aleasa intamplator, les connaisseurs stiu la ce ma refer): 

      - Pot intra la ASF institutie publica, direct FARA EXAMEN?

      - Da, domnule, Poti! 

      DA! la ASF se acorda locuri de munca DIRECT pentru Recomandati. Dar pe perioada determinata.

      Este real. Am participat la o astfel de situatie la ASF (crezand ca se va da examen scris).  

      S-au pus 2 intrebari hilare fara nicio legatura cu ASF, si gata. Au intrat cei care Trebuiau sa intre si acum sunt angajati bine mersi la ASF cu salariu.  

      Restul au fost doar paravanul de acoperire pentru CEI ALESI. 

      Parafrazand reclama de la ING (banca nu este aleasa intamplator, les connaisseurs stiu la ce ma refer): 

      - Pot intra la ASF institutie publica, direct FARA EXAMEN?

      - Da, domnule, Poti! 

      DA! la ASF se acorda locuri de munca DIRECT pentru Recomandati. Dar pe perioada determinata.

      Este real. Am participat la o astfel de situatie la ASF (crezand ca se va da examen scris).  

      S-au pus 2 intrebari hilare fara nicio legatura cu ASF, si gata. Au intrat cei care Trebuiau sa intre si acum sunt angajati bine mersi la ASF cu salariu.  

      Restul au fost doar paravanul de acoperire pentru CEI ALESI. 

      Parafrazand reclama de la ING (banca nu este aleasa intamplator, les connaisseurs stiu la ce ma refer): 

      - Pot intra la ASF institutie publica, direct FARA EXAMEN?

      - Da, domnule, Poti! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb