ÎNTR-UN CAZ DE EVAZIUNE CU UN PREJUDICIU DE 5 MILIOANE DE EURO, Poliţia efectuează percheziţii la firme din domeniul agricol, al construcţiilor şi al comerţului

A.I.
Miscellanea / 9 martie 2017

Poliţia efectuează percheziţii la firme din domeniul agricol, al construcţiilor şi al comerţului

Aproximativ 100 de poliţişti efectuează 38 de percheziţii la sediile unor firme din domeniul agricol, al construcţiilor şi al comerţului, ai căror reprezentanţi sunt bănuiţi de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Poliţiei Române, vor fi puse în aplicare 47 de mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 38 percheziţii, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa şi Călăraşi, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele persoanelor ce coordonează activitatea acestora.

La activităţi participă aproximativ 100 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de la investigaţii criminale şi de la transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Ilfov, Constanţa şi Călaraşi.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea de către reprezentanţii unor societăţi comerciale, ce şi-au desfăşurat activitatea în domeniul agricol, al construcţiilor şi comerţului, a unor posibile infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Cei în cauză ar fi evidenţiat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori alte operaţiuni fictive.

În fapt, în contabilitatea acestor societăţi ar fi fost înregistrate facturi emise de "societăţi-fantomă" (care nu au funcţionat niciodată la sediul declarat, nu au avut angajaţi sau mijloace logistice necesare susţinerii unei activităţi comerciale), precum şi documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale firmelor fantomă.

Prejudiciul adus bugetului de stat prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate a fost estimat la 25 de milioane de lei (peste 5 milioane de euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb