INVESTIŢIE DE 20 MILIOANE DE EURO "voestalpine" a inaugurat un centru de procesare a oţelului la Giurgiu

Diana Enache
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 octombrie 2012

"voestalpine" a inaugurat un centru de procesare a oţelului la Giurgiu

"voestalpine Steel Service Center România", parte a grupului aus-triac "voestalpine", a inaugurat, ieri, un nou centru de prelucrare a oţelului la Giurgiu.

Investiţia, de 20 milioane de euro în proiectul green-field de construire a acestui centru, a fost asigurată în mare parte de "voestalpine", a declarat managerul de proiect, Stefan Einfalt.

Finanţarea din partea Uniunii Europene a acoperit nu-mai 7,49% din va-loa-rea întregului proiect, restul sumei provenind de la com-pania austriacă însăşi.

Construcţia centrului de prelucrare a oţelului a început în anul 2010 şi a fost finanţată de Fondul pentru Dezvoltare Regională şi de Guvernul României, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Creşterea Competitivităţii Economice. Fabrica de la Giurgiu are o capacitate anuală de 130.000 de tone de fâşii şi foi de oţel procesat, iar materia primă este adusă din Linz, de la oţelăria "voestalpine", la un cost de transport de aproximativ 20 euro pe tonă.

Fabrica are în momentul de faţă 59 de angajaţi, 47 dintre aceştia sunt din oraşul Giurgiu, iar restul din Bucureşti.

Avantajele amplasării fabricii în oraşul Giurgiu sunt legate de costurile reduse de transport, de ieşirea la Dunăre şi de apropierea oraşului de Bulgaria, a mai adăugat Stefan Einfalt.

Domnia sa a precizat că un alt motiv determinant în alegerea oraşului Giurgiu a fost că suma acordată de Uniunea Europeană proiectului a fost cu aproximativ 20% mai mare, având în vedere că Giurgiu nu este un oraş dezvoltat din punct de vedere economic.

Managerul de proiect a mai spus că proiectul a fost întârziat cu un an din cauza a trei factori: - criza economică, - compania angajată iniţial pentru construcţia fabricii nu a respectat termenii contractuali, iar în aceste condiţii "voestalpine" a fost nevoită să rezilieze contractul şi să angajeze o altă firmă, -autorităţile de management care aveau competenţa de a evalua proiectul au promis o evaluare în şase săptămâni, însă în realitate aceasta a durat 13 luni.

Managerul de proiect a specificat: "Construcţia efectivă a fabricii a început pe 16 august 2010, iar primele linii au fost în iulie anul curent".

Gernot Schwarzhuber, membru al Consiliului de Administraţie al "voestalpine Steel Service Center", a menţionat că industria pentru care livrează compania sunt: industria automobilelor (59%), construcţii (28%), electrocasnice (7%) şi industria electrică (6%).

"Reprezentând cel mai nou membru al Diviziei Oţel voestalpine, suntem mândri să inaugurăm astăzi la Giurgiu voestalpine Steel Service Center SRL, cel mai eficient centru de procesare al oţelului în vederea obţinerii tablei din oţel de cea mai înaltă calitate din Sud-Estul Europei. Prin inaugurarea voestalpine Steel Service Center România, deschidem un nou capitol în cea ce priveşte serviciile de procesare şi distribuţia oţelului de cea mai mare calitate, orientată către consumatori. Această locaţie este una strategică pentru planurile noastre de a ajunge cât mai rapid şi mai eficient la pieţele din România şi Sud-Estul Europei, datorită accesului direct al fabricii la căile ferate, şosele şi căi navigabile", a declarat Stefan Einfalt, manager de proiect.

Grupul voestapline este reprezentat la nivel mondial prin 360 de companii, care produc şi comercializează produse din oţel în peste 60 de ţări. În 2011, grupul Voestalpine a avut venituri de peste 12 miliarde de euro şi un proft operaţional de 704 milioane de euro.

"voestalpine" a renunţat la proiectul de 5 miliarde euro în zona Mării Negre

Grupul austriac "voestalpine" nu va mai lua în calcul România pentru o investiţie de 5 miliarde euro într-un combinat de producţie a oţelului întrucât proiectul, anunţat în 2008, a fost abandonat din cauza crizei economice.

"Fabrica de oţel de cinci miliarde de euro este un proiect mort şi nu va mai avea loc niciodată în România", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Wolf-Dieter Hohl, membru în Consiliul de Administraţie al "voestalpine Stahl Service Center", potrivit Mediafax.

"voestalpine" a anunţat în 2008 că intenţionează să investească 5 miliarde euro în regiunea Mării Negre într-un combinat de producţie a oţelului.

Ţările vehiculate pentru acest proiect erau România, Ucraina, Bulgaria şi Turcia. Hohl a menţionat că niciuna dintre aceste ţări nu mai este vizată întrucât proiectul a fost abandonat.

În România, "voestalpine" a luat în calcul localitatea Agigea pentru amplasarea unităţii de producţie şi încheiase precontracte de cumpărare pentru aproximativ 200 de hectare în apropiere de Constanţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb