Investitorii în criptomonede îi cer lui Elon Musk să nu mai posteze pe Twitter

G.B
Internaţional / 25 mai 2021

Investitorii în criptomonede îi cer lui Elon Musk să nu mai posteze pe Twitter

Preţurile criptomonedelor au scăzut cu peste 40% în ultimele săptămâni. Elon Musk, fondatorul Tesla, nu este singurul motiv pentru acest lucru, dar a avut cu siguranţă o infuenţă. Investitorii în monede digitale îi spun acum să nu mai posteze pe Twitter, pentru că postările lui creează instabilitate pe o piaţă deja volatilă, relatează CNN, citată de digi24.

La emisiunea "Saturday Night Live", Musk a glumit că moneda dogecoin este o "păcăleală". A spus şi că minarea de bitcoin nu e bună pentru mediu. Acestea şi alte postări pe reţelele sociale i-au făcut pe mai mulţi investitori în critomonede să-l roage să înceteze cu postările pe Twitter şi să se concentreze mai mult pe producţia de maşini.

Fanii Bitcoin s-au săturat să vadă că Musk are atât de multă influenţă asupra fluctuaţiilor de preţ pe termen scurt ale tuturor criptomonedelor.

"Oamenii care l-au urmat orbeşte pe Musk au pierdut mulţi bani. Poate că s-au ars şi nu s-au mai întors în piaţă", a spus Alex Mashinsky, CEO şi fondator al Celsius, o platformă de criptomonede.

"Comunitatea investitorilor în criptomonede trebuie să fie mai responsabilă privind modul în care explică aceste active şi riscurile lor", a adăugat Mashinsky.

"Comentatorii tot spuneau că nu vom mai vedea niciodată o piaţă în scădere pentru bitcoin datorită interesului companiilor precum Square şi PayPal. Când auzi asta trebuie să te îngrijorezi", a mai spus el.

Investitorii şi analiştii sunt mai ales supăraţi de faptul că toate criptomonedele au crescut şi au scăzut odată cu bitcoin şi dogecoin, monedele despre care a vorbit Musk. Unii investitori în criptomonede sunt, de asemenea, enervaţi că doar un comentariu de la Musk poate modifica preţurile atât de mult.

"Musk este foarte calculat. Oamenii sunt supăraţi", a spus Eloisa Marchesoni, consultant în criptomonede.

Tesla nu a răspuns la solicitările CNN de a vorbi despre despre opiniile lui Musk despre bitcon, dogecoin şi alte criptomonede. Dar Musk nu a tăcut pe Twitter - şi, deocamdată, pare să favorizeze creşterea preţurilor.

Într-un tweet postat ieri dimineaţă, Musk a distribuit o parodie a afişului filmului "Jaws". Un dolar mototolit înlocuia înotătorul pe cale să fie atacat, iar rechinul a fost înlocuit cu un câine uriaş. Titlul afişului era DOGE, iar sub el scria: "Nu vei mai folosi niciodată dolarul".

Întrebat de un utilizator de Twitter: "Ce părere ai despre cei care sunt supăraţi pe tine din cauza criptomonedelor?", Musk a spus că "adevărata luptă este între fiat (monedele fizice) şi cripto. În general, le susţin pe cele din urmă".

Pentru scăderea pieţei monedelor digitale, Musk nu este însă singurul motiv. La aceasta au contribuit temerile privind reglementări mai stricte în China, unde are loc o mare parte din minarea de bitcoin, precum şi anunţul trezoreriei SUA că ar putea impune mai multe taxe asupra criptomonedelor.

Dar postările constante ale lui Musk despre criptomonede pot crea confuzie în rândul investitorilor.

"Încă nu înţeleg care este perspectiva lui Musk asupra dogecoin şi cred că nici lumea nu înţelege. De ce crede că este valoros?" a spus Megan Kaspar, director general al Magnetic, o firmă de investiţii în criptomonede.

"Investitorii instituţionali sunt foarte atenţi şi nu cumpără dogecoin doar pentru că Musk îl promovează. Dar investitorii cu amănuntul, pentru care criptomonedele nu sun un job, s-ar putea să nu fie atenţi", a adăugat ea.

Bitcoin şi alte criptomonede sunt active relativ tinere în comparaţie cu acţiunile, obligaţiunile, mărfurile fizice şi valutele. Majoritatea criptomonedelor vor rămâne cel mai probabil investiţii volatile în viitorul apropiat, mai ales dacă Musk nu renunţă la postări.

"Există risc pentru criptomonede, iar Musk este imaginea acestuia. Ceea ce spune el contează, cel puţin pentru moment", a spus Ed Egilinsky, director general al Direxion.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pe orice piata se manipuleaza pretul. In America, daca o banca zice ca e "Buy" pt companie, atunci pretul creste, no matter what. Cum a fost si ieri la Uipath.

    La crypto shit-uri pretul e influentat atat de influenceri gen Musk, dar si de cei care au multe crypto shituri in mai multe conturi (gen whales = balenele cum sunt intitulati acesti "investitori"). Gen acest "investitor" poate sa faca tranzactii intre conturile lui creand astfel o falsa impresie de circulatie a "monedei".

    Oricum mai devreme sau mai tarziu lumea, in special tinerii, vor realiza ca astfel de active financiare nu au nicio valoare si bineinteles majoritatea vor pierde banutii primiti de la FED 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb