Ioan Nani a fost înlocuit de la conducerea "Antibiotice" Iaşi

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 aprilie 2008

Ioan Nani a fost înlocuit de la conducerea "Antibiotice" Iaşi

Directorul general al SC "Antibiotice" SA Iaşi, Ioan Nani, a fost înlocuit ieri de la conducerea producătorului farmaceutic ieşean, funcţia sa fiind preluată de Coca Caşcaval, până ieri director de marketing şi relaţii internaţionale al companiei. Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, pe a cărei ordine de zi a figurat şi un punct care viza modificarea componenţei Consiliului de Administraţie al societăţii "Antibiotice" SA, prin aplicarea metodei votului cumulativ, şi constatarea revocării implicite a administratorilor care nu au acumulat numărul de voturi pentru a face parte din Consiliul de Administraţie. În ciuda susţinerii de care s-a bucurat din partea micilor acţionari, prezenţi într-un număr impresionant în sala de şedinţe, Ioan Nani nu a acumulat numărul de voturi, astfel încât a fost exclus din Consiliul de Administraţie, implicit a pierdut funcţia de preşedinte al acestei structuri, în favoarea directorului de marketing al societăţii, Coca Caşcaval. Doamna Caşcaval va cumula funcţiile de preşedinte al CA şi de director general al SC "Antibiotice" SA, iar Ioan Nani va fi director general adjunct, funcţie creată tot ieri, special pentru ca Nani să-şi pună în valoare experienţa managerială dovedită timp de zece ani la compania farmaceutică ieşeană.

Nani: "Nu am ştiut să gestionez relaţia cu AVAS"

Imediat după anunţarea rezultatelor votului, Ioan Nani şi Coca Caşcaval au susţinut o conferinţă de presă comună, în care nu a reieşit că între cei doi ar exista animozităţi. "În urmă cu câteva zile am fost la AVAS, pentru a discuta în legătură cu conţinutul Adunării Generale a Acţionarilor."

Domnul Preşedinte Atanasiu mi-a mulţumit pentru activitatea pe care am depus-o la conducerea societăţii şi pentru performanţele economico-financiare la care a ajuns compania, dar mi-a reproşat că de câteva luni avem o relaţie mai puţin grozavă, că mi-am răcit relaţiile cu conducerea AVAS şi nu am comunicat mai mult, în special în contextual lansării la privatizare a societăţii. Sunt de acord că poate trebuia să fiu mai activ în relaţia cu AVAS, pentru a-mi îndeplini rolul şi în ceea ce priveşte procesul de privatizare. Aş putea să-mi reproşez că nu am ştiut să gestionez relaţia cu AVAS. Pe de altă parte, conduc de 10 ani compania şi pot veni şi momente când te întrebi dacă mai ai un cuvânt de spus în ce priveşte modernizarea societăţii. În acest context, mă bucur că noul director vine din echipa noastră. Eu am adus-o pe doamna Caşcaval în urmă cu 10 ani în structura de conducere a societăţii şi în această perioadă a avut o activitate foarte bună şi şi-a demonstrat capacităţile. În ce mă priveşte, s-a decis să fiu director general adjunct, cu atribuţii în ceea ce priveşte coordonarea activităţii de producţie, economico-financiară şi de dezvoltare a afacerii în perspectivă", a declarat Ioan Nani.

Coca Caşcaval: "Antibiotice trebuie să se repoziţioneze pe piaţa de capital"

La rândul ei, noul director general al producătorului farmaceutic ieşean a declarat că principalul său obiectiv va consta în repoziţionarea companiei şi continuarea procesului investiţional: "Este vorba de o repoziţionare a companiei pe piaţa de capital, pentru că valoarea la care au ajuns acţiunile societăţii nu reflectă performanţele societăţii. Diminuarea valorii acţiunilor s-a produs într-un context foarte agitat pentru Antibiotice, dar şi pe fondul problemelor generale de pe piaţa de capital. Noi trebuie să convingem piaţa şi investitorii să ne crediteze în continuare ca pe o companie performantă". Doamna Caşcaval a mai spus:. "Pentru acest an, ne-am propus o creştere cu 18% a veniturilor, lucru nu foarte uşor de atins, date fiind condiţiile de pe piaţă. Suntem dezavantajaţi şi faţă de companiile multinaţionale, dar cred că prin munca în echipă vom reuşi să găsim cele mai bune soluţii de dezvoltare în continuare a societăţii. Pentru ce s-a realizat până acum la Antibiotice Iaşi, meritele îi revin incontestabil domnului Nani", a mai adăugat noul director general al "Antibiotice" Iaşi.

În ceea ce priveşte relansarea la privatizare a societăţii, ea a afirmat că acest lucru se va întâmpla când acţiunile vor reveni la valoarea pe care o aveau când a fost lansat procesul de privatizare. La rândul său, Ioan Nani a fost de părere că "este necesar ca Antibiotice să fie privatizată, companie are nevoie de o infuzie de capital pentru a-şi pune în aplicare proiectele de dezvoltare. Nu putem obţine performanţă fără a intra într-o mare familie de producători de medicamente, sau a unui investitor capabil să asigure o infuzie puternică de capital. Statul nu poate lăsa întotdeauna dividendele pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare, iar de aici pot rezulta probleme de finanţare a acestora".

Nani: "Nu sunt angajat politic şi sper să nu o fac nici de acum înainte"

La nivel local, numele lui Ioan Nani a fost vehiculat de multe ori în preajma campaniilor electorale, dar nu s-a implicat niciodată de partea vreunei formaţiuni politice. "Am încercat să nu fac politică şi să stau cât mai departe de frământările din acest domeniu. Mi-am spus că trebuie să fac politica acţionarului majoritar, a Guvernului. Ca atare, nu sunt angajat politic şi sper să nu o fac nici de acum înainte, la 48 de ani, deoarece consider că mai am încă multe de spus în calitate de manager. Majoritatea partidelor politice mi-au cerut să candidez la Primărie, dar am refuzat. Poate că nu sunt pregătit pentru astfel de activităţi, sunt mai apropiat de activitatea economică şi de mediul de afaceri", a spus Nani.

Şi Coca Caşcaval a respins orice speculaţii legate de rolul politicului în numirea sa la conducerea companiei farmaceutice ieşene. "Nu am simpatizat cu niciun partid politic şi nu sunt implicată politic. Am acceptat propunerea AVAS de preluare a acestor responsabilităţi numai cu condiţia oferirii unui sprijin susţinut din partea Autorităţii, fără implicaţii de ordin politic. Fabrica are un potenţial deosebit pe care trebuie să-l exploatăm şi să-l dezvoltăm", a declarat doamna Caşcaval.

Sindicaliştii: "AVAS a făcut o greşeală extrem de mare"

Extrem de afectaţi de schimbările de la conducerea SC "Antibiotice" SA s-au arătat a fi membrii sindicatului din companie. O parte dintre ei, având şi calitatea de acţionari, l-au susţinut în cadrul şedinţei pe Ioan Nani, dar votul decisiv a aparţinut Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, care deţine majoritatea titlurilor la producătorul ieşean de medicamente. "S-a demonstrat că este posibil să fii schimbat din funcţie, chiar dacă ai rezultate foarte bune în conducerea unei companii, dacă e cineva căruia să nu-i placă de ochii tăi. Echipa managerială existentă şi-a demonstrat valoarea, iar reproşurile care i s-au adus domnului Nani sunt neîntemeiate. Domnia sa nu s-a implicat în activităţile pe care le-a organizat sindicatul. Noi, pur şi simplu, am profitat de neajunsurile legale pe care le avea decizia Guvernului prin care a fost scoasă compania la privatizare, iar instanţa ne-a dat dreptate. Domnul Nani nu avea cum să influenţeze activităţile de ordin sindical, suntem pe poziţii diferite. AVAS a făcut o greşeală extrem de mare prin înlocuirea directorului general, dar sperăm din tot sufletul ca timpul să ne infirme aceste temeri. Noi ne-am manifestat nemulţumirea faţă de această schimbare, dar nu ne putem opune. Decizia şi responsabilitatea acestor acţiuni este a AVAS. Vom urmări evoluţia în continuare a fabricii, iar dacă vom constata că aceasta nu este cea dorită, vom acţiona în judecată AVAS pentru prejudiciul adus companiei", a declarat Vasile Stângă, liderul sindical al salariaţilor de la "Antibiotice" Iaşi. El ne-a mai spus că sindicatul va proceda în continuare conform reglementărilor legale existente şi va reacţiona ori de câte ori situaţia companiei ar putea fi ameninţată de acţiunile factorilor de decizie politică. "Sperăm să nu fim victima unor interese economice din sfera factorilor de decizie politică. În caz contrar, cei peste 1.500 de salariaţi ai companiei şi familiile acestora se vor transforma în ai politicienilor responsabili", a completat Vasile Stângă.

Posibil atac în justiţie

Există informaţii din rândul acţionarilor prezenţi ieri la şedinţă că decizia de modificare a componenţei Consiliului de Administraţie al SC "Antibiotice" SA Iaşi ar putea fi atacată astăzi în justiţie. "Proiectul de modificare a componenţei Consiliului de Administraţie al societăţii, prin aplicarea metodei votului cumulativ, şi constatarea revocării implicite a administratorilor care nu au acumulat numărul de voturi pentru a face parte din Consiliul de Administraţie a fost introdus pe ordinea de zi prin completarea convocatorului, în data de 7 aprilie, conform publicării în Monitorul Oficial. Între data respectivă şi data la care s-a desfăşurat AGA nu au existat cele 15 zile prevăzute de lege, motiv pentru care vom formula un atac în justiţie pe această temă", a spus unul dintre acţionari. În cazul în care informaţia se va confirma, iar acţionarul respectiv va obţine câştig de cauză, AVAS ar trebui să convoace o nouă AGA, în care să fie supusă aprobării modificarea componenţei Consiliului de Administraţie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In aceasta unitate mi-am inceput cariera de lucrator in fabricarea antibioticelor, prin anii 1957.De curand am fost la aniversarea a 50 de ani de la intrarea in productie a fabricii.Pensionandu-ma in 1990,dupa 33 de ani de activitate,am constatat,la acea aniversare,o schimbare radicala,atat in tehnologia de fabricatie cat si in modernizarea spatiilor de munca si implicit a calitatii medicamentelor.Am lucrat cu dl.Nane cand activa la bir.Plan.Ii cunosc seriozitatea si implicarea in in procesul de productie a antibioticelor inca dinj acele vremuri.Cunoscand si competenta sefului AVAS-ului inclin sa cred ca schimbarea a fost de ordin politic.E o meteahna a PNL-istilor,daca nu iesi cu sarsanaua, sa te dea afara ,ca pe un gunoi.Atanasiu,care a vrut sa-l comromita pe seful statului cu retragerea unilateral a trupelor din Irak,e in stare sa isi bata joc si de competenta si daruirea unor oameni necunoscuti lui.Daca sidicalistii vor accepta o asemenea ofranda si chiar si celalti salariati,ii vom stigmatiza noi cei iesiti la pensie.Acum spre sfarsitul dezastruosei guvernari vor sa destabilizeze si putinele institutii care au mers ascendent in pofida parcursului descendent a guvernarii.

    1. Ma bucur sa vad ca mai sunt oameni care gandesc ca si mine. Inca suntem considerati neimportanti(oamenii de rand) de catre cei de la putere care isi permit trecerea peste cadavre pt.interesul personal. Felicitari pt.d-l Nane ca a reusit sa mentina soc.pe profit.La noi se privatizeaza profitul nu GAURILE de si stim de ce.

    Eu invat l Colegiul National din Iasi...unde timp de 8 ani d'ul Nani a fost presedintele Asociatiei de Parinti...desi este laudat pt ca a facut atat de multe lucruri pentru scoala noastra, schimbari nu sunt, lucrarile de renovare merg foarte greu si tot asa...sunt multe interese la mijloc...mai ales ca si fiul acestuia [Alexandru] a absolvit Colegiul National, bucurandu'se de un tratament preferential. In functia de presedinte al Asociatiei avem nevoie de un parinte cu adevarat, nu de un parvenit cu bani care ne baga pe gat odraslele!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb