Ioan Oltean: "Nu mi-e teamă de «beciul domnesc»"

Andrei Stan
Anticorupţie / 4 decembrie 2015

Fostul vicepreşedinte PNL Ioan Oltean, acuzat de către DNA de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, a declarat astăzi, la Bistriţa, că nu se teme de "beciul domnesc" şi că este pregătit să ispăşească orice fel de pedeapsă, dacă acuzaţiile vor fi dovedite, transmit surse din presă.

Deputatul bistriţean a ţinut să afirme, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Bistriţa-Năsăud, că nu îi este teamă de arestarea sa preventivă, pe care o consideră iminentă.

"Nu sunt un om căruia îi este teamă. Nu vă închipuiţi că mi-e teamă de beciul domnesc, că mi-e teamă de cătuşe. Nu îmi este teamă decât de Dumnezeu în lumea asta. Cu atât mai mult cu cât mă uit în ochii fiecărui om pe care îl întâlnesc, mă uit în ochii dumneavoastră şi în ochii oricui vreţi, pentru că nu mă simt vinovat de săvârşirea acestor fapte. (...) Sunt gata să mă duc să îmi ispăşesc orice fel de pedeapsă; singurul lucru pe care îl vreau este ca pedeapsa să fie în consecinţa unei fapte pe care eu am săvârşit-o", a afirmat Oltean.

Ioan Oltean a reiterat faptul că nu a fost niciodată în Chitila sau în biserica din Chitila şi că din denunţurile preotului de acolo nu reiese că ar fi primit vreo sumă de bani, însă se consideră deja condamnat de către presă şi de către opinia publică, motiv pentru care speră că îi vor face dreptate judecătorii.

"Ştiu că sunt condamnat, mai mult decât îşi închipuie alţii. M-a condamnat presa, m-a condamnat opinia publică pe care presa a inflamat-o fără să cunoască realitatea, fără să am odată posibilitatea de a mă apăra. Nici nu vreau să fac telejustiţie; tot ce am de spus de azi încolo o voi face în faţa procurorului de caz şi pe urmă în faţa justiţiei. (...) Sunt condamnat într-un mod absolut nepermis. M-am obişnuit cu toate, sunt călit, sunt pregătit să suport absolut orice fel de consecinţă, de la oprobiul public până la pedeapsă", a precizat deputatul PNL.

Ioan Oltean a recunoscut că "nu îi este uşor" în aceste momente faţă de familie, faţă de fiica sa şi faţă de locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud şi a spus că va folosi zilele de libertate care i-au mai rămas pentru a-şi pune lucrurile în ordine.

Întrebat dacă crede că există şanse să îşi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, după ce va contesta decizia de arestare preventivă, Oltean a afirmat că aceste şanse sunt minime.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oltene, averile din declaratiile tale de unde vin ?

    Sau chiar toti politicienii sint curati iar plebea este timpita ???? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb