Ioana Maria Vlas - condamnată la 13 ani de puşcărie

R.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 martie 2007

Fostul preşedinte al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a fost găsită vinovată de prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), fiind condamnată, marţi, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, la 13 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Vlas a mai primit 1 an pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, 7 ani pentru abuz în serviciu în formă calificată, 7 ani pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Ea va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv 13 ani, transmite Rompres. Fostul director executiv al SOV Invest, Popa Nicolae, a fost condamnat la 15 ani pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri. El este dat în urmărire internaţională, după ce a părăsit ilegal teritoriul României.

Foştii membri ai Consiliului de Administraţie al SOV au fost condamnaţi şi ei la închisoare - Sima Mihaela la 3 ani, Gavril Bătrân la 5 ani şi Diţă Ioan la 5 ani.

Boboc Ştefan, fost preşedinte al CNVM, a primit 3 ani cu sus­pendare; Bebis Cezara Cecilia, fost comisar CNVM - 3 ani cu suspendare, iar foştii membri ai Consiliului de Încredere al FNI, Ianculescu Mircea şi Gheorghe Negură au primit câte 3 ani de detenţie. Cenzorul extern Andrei Marius a fost condamnat la 4 ani închisoare. Instanţa a dispus încetarea procesului penal împotriva fostului preşedinte al CEC, Camenco Petrovici, care a decedat.

Tribunalul Bucureşti a declarat valabil contractul de fidejusiune/cauţiune încheiat la data de 06.12.1999 între CEC, SC SOV INVEST SA şi FNI. Instanţa obligă condamnaţii, în solidar cu părţile responsabile civilmente: SC Gelsor SA, SC SOV Invest SA, SC CEC Valori Mobiliare, CNVM, AVAS, la plata des­păgubirilor civile către 130.798 părţi civile constituite în această calitate procesuală pe parcursul urmăririi penale.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb