Iohannis a luat pulsul mediului de afaceri

A.T.
Ziarul BURSA #Politică / 21 mai 2015

Iohannis a luat pulsul mediului de afaceri

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţi ai mediului autohton de afaceri şi cei ai investitorilor străini. Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Serviciilor Private din România (PSPR), participant la această întâlnire, ne-a declarat: "Preşedintele a vrut să cunoască percepţia mediului de afaceri, inclusiv a investitorilor străini prezenţi pe piaţa noastră, după ce a avut o întâlnire cu sindicatele. Domnia sa a vrut să cunoască problemele din economie, inclusiv din anumite ramuri industriale specializate. Absolut toţi cei prezenţi au solicitat o legislaţie clară, care să fie şi stabilă. Toată lumea a fost de acord că astfel de întâlniri trebuie să aibă loc mai des. Preşedintele consideră că trebuie să fie bine informat şi să ştie problemele din economie atunci când participă la Consiliul European, unde se discută probleme importante".

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au mai participat Daniela Nemoianu - preşedintele Camerei de Comerţ Americană în România, Florin Pogonaru - preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Mihai Dărăban - preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Florian Costache - preşedintele Patronatului Naţional Român şi preşedinte CES, Ovidiu Nicolescu - preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Matei Agathon - vicepreşedintele Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, George Constantin Păunescu - preşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România, Mihai Marcu - preşedintele Romanian Business Leaders, Steven van Groningen - vicepreşedintele Consiliului Investitorilor Străini, Adrian Vascu - prim-vicepreşedintele Uniunii Profesiilor Liberale din România, Sorin Minea - preşedintele Romalimenta, Mihai Manoliu - preşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român, Ioan Dan Gheorghiu - preşedintele Confederaţiei Patronale Concordia, Ioan Lucian - preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român şi Mihai Ionescu - secretar general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Ioan Lucian, a declarat, ieri, că mediul de afaceri îl va sfătui pe preşedintele Iohannis să nu promulge anumite legi care aduc "atingeri grave", precum Codul fiscal: "Este o problemă tehnică. Este dezamăgitor ce se întâmplă legat de mişcarea patronală şi am dori să ajungem la maturitatea prin care toţi să înţelegem că este nevoie de o coagulare a politicilor patronale din partea tuturor confederaţiilor patronale din România. (...) Preşedintele este cel care poate să promulge o lege sau nu în funcţie de informaţii sau ceea ce este sfătuit, or, sunt anumite legi pe care noi cu siguranţă îl vom sfătui să nu le promulge, fiindcă vor avea atingeri grave asupra mediului de afaceri din România, cum ar fi şi Codul fiscal".

El a subliniat că mediul de afaceri doreşte stabilitate din punctul de vedere al fiscalităţii şi ireversibilitate legislativă. Potrivit Agerpres, s-a propus ca întâlnirile cu şeful statului să se repete şi să se creeze o comisie de dialog Preşedinţie-patronate în care să se poată discuta ceea ce se întâmplă cu mişcarea patronală. Preşedintele Uniunii a menţionat că preşedintele Iohannis va analiza posibilitatea realizării comisiei de dialog şi că a acceptat să mai aibă întâlniri cu mediul de afaceri.

În opinia preşedintelui Uniunii, cea mai mare problemă cu care se confruntă organizaţiile patronale este legată de faptul că nu sunt luate în considerare aşa cum ar trebui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb