Iohannis: "Acum, o moţiune de cenzură este un act politicianist"

I.S.
Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2016

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare 21:16 Alina Gorghiu, despre o eventuală moţiune de cenzură: "PNL nu va susţine niciodată un demers de doi lei al PSD"

Alina Gorghiu a afirmat astăzi că liberalii nu vor susţine niciodată "un demers de doi lei al PSD", copreşedintele PNL referindu-se la posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură de către social-democraţi.

Aceasta consideră că un astfel de demers ar produce instabilitate politică.

"Niciodată PNL nu va susţine un demers de doi lei al PSD care va produce instabilitate pe scena politică. A depune o moţiune de cenzură cu câteva luni înainte de alegeri e un semnal prost şi pentru extern şi pentru intern. În niciun caz nu o să sprijinim acest demers de acaparare a întregii puteri în România de către PSD. (...) Vor tot. PSD nu are altă doctrină decât: «Există o funcţie liberă? O luăm noi»", a afirmat Gorghiu, pe Facebook.

Aceasta a precizat că social-democraţii s-ar fi gândit la varianta privind moţiunea de cenzură încă înainte de momentul în care PSD a decis susţinerea Cabinetului condus de Dacian Cioloş.

"Moţiunea de cenzură a fost una dintre armele la care PSD s-a gândit înainte de a susţine Guvernul Cioloş. A fost un context în care partidele politice nu ar fi putut să-şi asume funcţia de prim-ministru şi guvernarea (...), însă cred că de atunci încolţise ideea în capul pesediştilor de vază să-şi facă guvern. Am văzut că moţiunea de cenzură a fost anunţată cu dată şi cu tot alaiul de fostul prim-ministru, actualul inculpat Victor Ponta, în timp ce domnul Dragnea încă se mai alintă, nu ştie când se va depune moţiunea, cum şi aşa mai departe", a precizat Alina Gorghiu.

(S.A.)

----------

Executivul condus de Dacian Cioloş nu are motive să se teamă de o moţiune de cenzură, pentru că, în acest moment, este vorba despre un "act politicianist", a afirmat astăzi preşedintele Klaus Iohannis.

"După părerea mea, acum o moţiune de cenzură este un act politicianist şi nu cred că face sens", a spus Iohannis, întrebat dacă Guvernul ar trebui să se teamă de o moţiune, transmit surse din media.

Şeful statului a participat la inaugurarea monumentului "Aripi" de la Piaţa Presei Libere.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că social-democraţii vor continua discuţiile cu reprezentanţii ALDE despre o posibilă iniţiere a unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului după alegerile locale din 5 iunie.

"În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, lucrurile sunt şi simple, şi complicate. Noi putem introduce moţiune de cenzură şi guvernul să pice, dar de-abia de aici se complică lucrurile, pentru că va trebui să mergem tot la Cotroceni, la domnul preşedinte Iohannis, dar nu avem nicio garanţie că va desemna un premier din rândul celor pe care-i vom propune noi. Aşa că ne vom putea trezi tot cu Cioloş ca propunere sau cu un alt tehnocrat şi să ajungem în «guvernul meu 2», ceea ce ar putea să însemne să cădem din lac în puţ, cu o altă garnitură guvernamentală care să stea câteva luni de zile până înţelege ce se întâmplă acolo şi să nu generăm o instabilitate politică şi socială mai mare decât cea de acum. Decizia nu e luată nici pentru a depune, nici pentru a nu depune moţiune de cenzură", a afirmat Dragnea.

Acesta a precizat că pe această temă a discutat cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, concluzia fiind că după alegerile locale va avea loc o întâlnire de analiza cu privire la acest subiect.

"După alegerile locale vom face o întâlnire şi vom analiza care sunt cele mai bune variante şi să vedem dacă continuarea guvernării din partea actualului cabinet poate produce riscuri majore la adresa securităţii naţionale. Dacă nu ajungem la nivelul acela, s-ar putea să-i mai ţinem", a mai declarat astăzi liderul PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb