IOHANNIS, ATAC LA ADRESA COALIŢIEI DE GUVERNARE: "Unii politicieni diabolizează Uniunea Europeană"

E.M.
Politică / 28 ianuarie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat astăzi supravieţuitori ai Holocaustului, afirmând că antidotul răului nu poate fi decât o acţiune de salvare a viitorului prin recunoaşterea capcanelor ideologice şi printr-o atentă examinare a faptelor politicienilor şi a susţinătorilor lor. "Să nu uităm că, în numele unui aşa-zis ideal suprem, schimbând legi şi capturând instituţii una câte una, s-a consolidat regimul nazist. Percepţia că politicienii, care reprezintă oamenii şi interesele lor, au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice duşmani, să dea vina pentru eşecurile lor pe diferite categorii de cetăţeni reprezintă o filosofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinaţionalele viclene, cum zic ei, şi diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept abuzivă şi trufaşă", a subliniat preşedintele, conform News.ro.

"Îmi aduc aminte o frază din memoriile lui Hedi Fried, supravieţuitoare deportată la Auschwitz, din Sighetul aflat sub ocupaţie maghiară, şi pe care am decorat-o acum trei ani: «Supravieţuieşte numai cel care este conştient de ce se întâmplă. Nu foloseşte la nimic să închizi ochii». Aşadar, trecutul este un avertisment mereu actual, iar efortul de a-l înţelege nu este niciodată îndeajuns", a mai afirmat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a spus că este datoria noastră să prevenim şi să anihilăm orice acţiune menită sa destabilizeze pacea şi să aducă atingere valorilor europene fundamentale. El a adăugat că este, totodată, datoria instituţiilor, dar şi a funcţionarilor statului român să-şi protejeze cetăţenii, prin toate mijloacele, să salvgardeze statul de drept, democraţia, să garanteze pacea socială şi respectarea valorilor esenţiale.

"Să respectăm memoria victimelor, să ne asumăm lecţiile trecutului şi să continuăm să cultivăm în societatea românească principiile toleranţei, acceptării, solidarităţii şi respectului!", a mai spus preşedintele.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "Să nu uităm că, în numele unui aşa-zis ideal suprem, schimbând legi şi capturând instituţii una câte una, s-a consolidat regimul nazist. Percepţia că politicienii, care reprezintă oamenii şi interesele lor, au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice duşmani, să dea vina pentru eşecurile lor pe diferite categorii de cetăţeni reprezintă o filosofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinaţionalele viclene, cum zic ei, şi diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept abuzivă şi trufaşă", a subliniat preşedintele, conform News.ro.

    Infractorii care ne conduc au si ei un ideal, urmarind: sa scape de condamnari, sa scape de urmaririle penale, sa-si pastreze averile acumulate prin jaf, sa-si pastreae pozitiile si privilegiile politice. Pentru asta, utilizind grupul infractional de la CCR, au schimbat legi si pur si simplu au darmat Justitia. Toti acesti infractori filfiie in vint drapele cu lozinca "Stat de drept". Ce stat de drept poate fi ala in care Justitia a ajuns de tot rahatul, a ajuns sa protejeze infractorii si sa aresteze magistratii?

    Nu poti sa nu te intrebi pina unde vor merge. Vor merge pina unde vor fi lasati, pentru ca ei acum zic ca pot, sa supuna si sa jefuiasca nestingheriti tara.Pe acest drum, din cind in cind vor arunca si amarastenilor ceva oscioare ramase de la marele ospat, ca acum. Pina la urma tot la puscarie, vor ajunge, sau mai rau, ca nazistii. 

    1. Infractorii care ne conduc sunt Klaus Iohannis și SRI.

      Trateaza-Te tovarășe ești bolnav!

    Draga pupincurist nu te mai strofoca degeaba mai bine roagă l pe președinte măcar la urma de mandat sa facă ceva pentru Romania ca aceasta umilita amarita tara de el și de cei de afara sa nu o mai blocheze precum sâmbăta pârtia de Skype de la Paltinis

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb