Ucraina anunţă că a dejucat un atac aerian rus asupra Kievului

Ucraina anunţă că a dejucat un atac aerian rus asupra Kievului

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 18 august

Forţele ucrainene au anunţat că au dejucat duminică dimineaţă un atac cu rachete ruseşti asupra Kievului, informează news.ro.

"În această dimineaţă devreme, în jurul orei 05:00 (02:00 GMT), inamicul a folosit arme balistice pentru a lansa un atac cu rachete asupra Kievului", au transmis autorităţile pe reţeaua de socializare Telegram.

Potrivit aceleiaşi surse, este "foarte probabil" ca acestea să fi fost "rachete balistice nord-coreene KN-23". Rachetele au fost interceptate în timp ce se apropiau de capitala ucraineană şi, prin urmare, nu şi-au putut atinge ţinta, a precizat administraţia.

Dronele de atac ruseşti au vizat, de asemenea, oraşul "aproape simultan" şi au fost toate "distruse" în afara perimetrului Kievului de apărarea aeriană, au precizat autorităţile.

"Nu au fost raportate distrugeri la Kiev şi nu au fost primite informaţii cu privire la victime", a adăugat aceeaşi sursă.

Ucraina este vizată în mod regulat de atacuri cu rachete şi drone. Pentru a se proteja, Kievul le cere aliaţilor săi occidentali să îi furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană.

Potrivit Occidentului, Coreea de Nord furnizează arme Rusiei pentru atacul acesteia asupra Ucrainei şi primeşte în schimb asistenţă, în special în sectorul spaţial.

La sfârşitul săptămânii trecute, în timpul unui atac rusesc asupra capitalei ucrainene, un bărbat în vârstă de 35 de ani şi fiul său în vârstă de 4 ani au fost ucişi de resturi de rachete care au căzut, iar trei persoane au fost grav rănite, potrivit serviciilor de urgenţă.

De cealaltă parte a liniei frontului, apărarea aeriană rusă a distrus în total cinci drone de luptă ucrainene în noaptea de sâmbătă spre duminică în regiunile Belgorod şi Rostov, la frontiera cu Ucraina, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Sâmbătă, şeful statului ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că armata sa îşi "consolidează" poziţiile în regiunea rusă Kursk, la mai mult de zece zile de la lansarea unei ofensive majore pe teritoriul rus, unde Kievul susţine că a cucerit 82 de oraşe şi 1 150 de kilometri pătraţi de teritoriu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb