IGPF: Este aşteptată o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră

S.B.
Miscellanea / 18 august

IGPF: Este aşteptată o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră anunţă că, în cursul zilei de duminică, este aşteptată o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria, informează news.ro.

Având în vedere că în anii trecuţi, într-o astfel de zi, peste jumătate de milion de persoane au tranzitat frontierele, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au şi o serie de recomandări pentru cei care intră cu autoturismele în ţară.

"Astăzi este ultima zi a minivacanţei de Sfânta Maria, care a fost un prilej pentru mulţi români de a călători în afara graniţelor ţării, dar şi pentru cei stabiliţi în străinătate să vină acasă, iar astăzi să se întoarcă la reşedinţele lor. Având la bază experienţa anilor trecuti, când media valorilor de trafic în timpul unei astfel zile a depăşit jumătate de milion de persoane la nivel naţional, ne aşteptăm şi de această dată la o creştere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria. Aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră desfăşoară activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Instituţia anunţă că au fost suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, fiind crescut şi numărul poliţiştilor care realizează controlul documentelor.

În punctul de trecere a frontierei Nădlac II, se lucrează pe 10 artere de control pe sensul de ieşire din ţară, capacitatea maximă permisă de infrastructura acestui punct, iar în punctele de trecere ale frontierei de la graniţa cu Bulgaria este planificat personal pentru controlul documentelor pentru toate arterele de pe sensul de intrare în ţară. Acolo unde situaţia o impune, sunt folosite inclusiv echipamentele mobile de control aflate în dotarea poliţiştilor de frontieră, precizeză sursa citată.

"Recomandăm călătorilor utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de la frontiera de vest şi sud. La frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere cu specific rutier", transmite Poliţia de Frontieră.

Pentru persoanele care au nevoie de sprijin medical, punctele de prim ajutor instalate în punctele de trecere a frontierei Nădlac II şi Giurgiu de către autorităţile locale, la solicitarea Poliţiei de Frontieră, rămân operaţionale în perioada de weekend.

Poliţia de Frontieră are o serie de recomandări pentru scurtarea timpului de control şi, implicit, fluidizarea traficului. Turiştilor li se recomandă să verifice din timp valabilitatea documentului de călătorie cu care intenţionează tranzitarea frontierei; să aibă documentele necesare pentru călătoria minorilor; şoferii să se asigure că au documentele necesare pentru autovehicul, iar pentru bunurile deţinute (altele decât cele de uz personal) să se păstreze documentele de provenienţă şi să se respecte prevederile legislaţiei vamale din România.

"Nu în ultimul rând, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Menţionăm că, la frontierele interne, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, respectiv bulgare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria şi Bulgaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară, respectiv Politia de Frontiera Bulgară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal de autorităţile menţionate", precizează Poliţia.

La graniţele cu Serbia, Republica Moldova şi Ucraina, la timpul necesar realizării controlului de frontieră se adaugă şi perioada necesară efectuării formalităţilor de către celelalte autorităţi (Direcţia Generală a Vămilor, Autoritatea Sanitar Veterinară, C.N.A.I.R, Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională Fitosanitară).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb