IOHANNIS, DE ZIUA FORŢELOR TERESTRE: "Dragi militari din Forţele Terestre, competenţa şi spiritul dumneavoastră de sacrificiu contribuie la creşterea prestigiului armatei României"

A.P.
Politică / 23 aprilie 2021

"Dragi militari din Forţele Terestre, competenţa şi spiritul dumneavoastră de sacrificiu contribuie la creşterea prestigiului armatei României"

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă vineri, în mesajul de Ziua Forţelor Terestre, că militarii Forţelor Terestre,prin competenţa, disciplina şi spiritul de sacrificiu, contribuie la creşterea prestigiului armatei României, îndemnându-i să dea în continuare exemplu de dăruire profesională şi patriotism, scrie news.ro.

Conform preşedintelui, imaginea internaţională pozitivă a României în mediul aliat li se datorează şi acestora, care au demonstrat o pregătire foarte bună, capacitate de integrare rapidă şi eficienţă operaţională în cadrul structurilor NATO.

Prezentăm integral mesajul preşedintelui:

"Ca în fiecare an, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, sărbătorim Ziua Forţelor Terestre, una dintre componentele cele mai importante ale Armatei României, care, cu dăruire, îndrăzneală şi profesionalism, îndeplineşte misiuni deosebit de complexe.

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, militarii Forţelor Terestre au participat la punerea în aplicare a măsurilor stabilite în timpul stării de urgenţă şi, ulterior, a celei de alertă, contribuind la buna gestionare a unei situaţii extrem de dificile.

În perioada următoare, Forţele Terestre trebuie să acţioneze pentru iniţierea şi derularea unor programe de înzestrare consistente, dar şi pentru o cât mai temeinică instruire individuală şi colectivă, inclusiv în cooperare cu aliaţii noştri.

Toate acestea vor contribui semnificativ la continuarea eforturilor pentru consolidarea rolului strategic al României în cadrul NATO şi UE.

Datorită nivelului înalt de pregătire a militarilor români, ţara noastră este astăzi un aliat capabil să contribuie activ la securitatea şi menţinerea păcii în regiune şi în Europa, ceea ce consolidează profilul României de partener de încredere în rândul comunităţii internaţionale.

Dragi militari din Forţele Terestre, competenţa, disciplina şi spiritul dumneavoastră de sacrificiu contribuie la creşterea prestigiului armatei României.

Vă îndemn să daţi în continuare exemplu de dăruire profesională şi patriotism. Imaginea internaţională pozitivă a României în mediul aliat se datorează şi dumneavoastră, militarilor din Forţele Terestre, care aţi demonstrat o pregătire foarte bună, capacitate de integrare rapidă şi eficienţă operaţională în cadrul structurilor NATO.

La acest moment aniversar, urez multă sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor tuturor militarilor şi personalului civil din Forţele Terestre, aflaţi la datorie sub faldurile drapelului tricolor.

La mulţi ani!"

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dupa ce vreo doua saptamani a stat in HIBERNARE,iata ca odata cu incalzirea timpului,a aparut in peisaj si asazisul presedinte al Romaniei.Aflat intr-un SHOPING vestimentar in delta vacaresti,unde a incercat sa prinda si ceva carasi pentru masa de florii a luat plasa ,intrucat,datorita ultimelor ploi,"apa creste,p..a peste",Iohannis s-a pus pe vorba cu jurnalistii care ii carau unditele.A inceput cu ingrijorarea masarii de trupe rusesti lagranita cu Ukraina,si cand a aflat ca Putin a anuntat ca o sa traseze o nou Linie Rosie,unde doreste el,imediat ce Iohannis a anuntat ca este "foarte ingrijorat",Putin,a si luat masura sa retraga trupele in cazarmi,de frica unor harburi de mig 21 si alte harburi,F16,care nu pot zbura ca sunt defecte.Apoi,a trecut la vaitaturi,cum ca "guvernul lui" lucreaza in conditii foarte grele,probabil din cauza faptului ca cele trei partide nu se inteleg la limbi,in parlament fiind putine doamne.Dupa,i-a anuntat pe romani,ca dupa ce UE,i-a dat cu SICTIR lui Ghinea si Barna in legatura cu Planul PNRR,a zis ca luni ii convoaca pe cei doi la Cotroceni sa le arate cum trebuie sa arate Planul,pe care el il v-a creiona VINERI in drum spre Sibiu cu SPPIstul din dotare.Apoi,suparat pe Catu ca l-a demis pe Voiculescu de erea gata sa il lase fara "guvernul lui",i-a dat o zmetie peste ochi,spunand ca acesta bate campii in problema promisei relaxari de la 1 iunie,spunand ca relaxarea o va decide el,mai la anu.Cat despre faptul ca bolnavii de Cancer nu mai au medicamente,Iohannis,a spus raspicat ca noul ministru al Sanatatii,"doamna",Mihaila,v-a rezolva problema dupa ce nai intai ii v-a EPILA pe cei bolnavi.Si ca Romanii sa isi mai clateasca si ei ochii,Ministrul Culturii,a expus pe Holul Parla mentului,un mare PASAROI de femeie, pentru ca atunci cand se plictisesc prin parlament si nu fac scandal,parlamentarii USR-PLUS sa faca si ei o LABA pentru a se detensiona. Eu,cred ca PASAROIUL,ar trebui mutat in Biroul lui Orban,acolo unde se intalnesc Liderii Coalitiei ca sa se linisteasca inainte de a lua Decizii pentru tara si Romani.Nu-i asa ca Romania,este o TARA VESELA !

    Anii 1995 si inceputul anilor 2000, au fost hotaratori in aderarea Romaniei la NATO.

    Atunci pensionarii militari care astazi sunt discriminati si nedreptatiti in privinta pensiilor militare de Statul Roman si Armata sa, de justitia si CCR din Romania, au fost nu numai bravi militari ci si adevarati diplomati si ambasadori ai Romaniei. Si Romania si cu ajutorul lor a fost admisa in NATO.  

    Asa cum astazi Armata Romana si ostasii ei, de care vorbiti, sunt apreciati in cadrul fortelor care lupta in diversele parti ale lumii, atunci, ONU sub egida caruia s-au desfasurat unele actiuni si NATO au apreciat activitatea celor pe care astazi Statul Roman ii nedreptateste.  

    In semn de recunoastere a meritelor ostasilor romani, atunci, ONU si NATO multora le-a acordat Ordine si Medalii.  

    Alaturi de discriminarile in privinta pensiilor, discriminari instituite de PSD, o mare nedreptate care se face acestora este si faptul ca aceste ordine si medalii nu sunt recunoscute de Statul Roman si, prin urmare, au numai o valoare de amintire pentru posesori "sentimentala",

    Insa, daca d-voastra apreciati ca " imaginea internaţională pozitivă a României în mediul aliat li se datorează şi acestora, care au demonstrat o pregătire foarte bună, capacitate de integrare rapidă şi eficienţă operaţională în cadrul structurilor NATO." trebuie sa determinati ca aceasta stare anormala sa fie remediata.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb