Iohannis: "Preşedintele României trebuie să fie ales de români şi nu de partide"

F.D.
Politică / 19 iunie

Iohannis: "Preşedintele României trebuie să fie ales de români şi nu de partide"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu contează, după părerea lui, dacă alegerile prezidenţiale au loc în septembrie, octombrie sau noiembrie, ceea ce contează este opinia românilor. Şeful statului a arătat că preşedintele României trebuie să fie ales de români şi nu de partide şi românii trebuie să se informeze şi să intereseze, indiferent dacă în timpul campaniei se află la munte, la mare, la birou sau în orice altă parte, relatează News.ro.

"În ce priveşte alegerile prezidenţiale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, ele pot avea loc în septembrie, sau în octombrie sau în noiembrie. Dacă se vrea altceva, trebuie schimbată legislaţia şi cred că este prea târziu", a spus şeful statului. Klaus Iohannis a continuat: "Nu contează, după părerea mea, dacă au loc în septembrie, octombrie sau noiembrie, ceea ce contează este opinia românilor".

"Este important, pentru mine, să subliniez că preşedintele României trebuie să fie ales de români şi nu de partide. De aceea avem vot direct şi de aceea cred că e important ca românii să se informeze şi să intereseze, indiferent dacă în timpul campaniei se află la munte, la mare, la birou sau în orice altă parte", a completat preşedintele.

Şeful statului a mai arătat că este clar că pentru următorii cinci ani aceste alegeri sunt cele mai importante.

"Se discută mult în jurul a câtă putere are sau nu preşedintele. Eu pot spune că are suficientă putere pentru a face din alegerile prezidenţiale miza principală a alegerilor din acest an. La fel de importante sunt şi parlamentarele, şi localele, şi europarlamentarele, dar ştim că pentru români miza este alegerea preşedintelui şi cred că este bine aşa", a declarat preşedintele.

"De aceea, nu vreau să spun când să aibă loc sau cine ar trebui să candideze. Asta se stabileşte de partide. Pot fi şi independenţi. Dar românii trebuie să conştientizeze importanţa acestor alegeri pentru România şi să meargă la vot. Asta mă preocupă pe mine cel mai mult". a arătat acesta.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Coalitia si-a facut datoria si a adus PPE un cistig substantial avind si pentru tara un mesaj de unitate si de putere prin relatia speciala cu Ucraina .Acum ea nu isi mai are rostul .Primariile si Consilile judetene sunt cam toate in mina PSD si PNL iar fiascoul ADU(USR) va creste in alegerile parlamentare si prezidentiale scorul PNL.Acum fiecare cu partidul lui .Presedintele trebuie ales de popor si poporul il va alege pe Ciuca .

    1. Poporul nu alege nimic. Este doar o mascarada ieftina. Un furt de voturi legalizat de PSD, PNL, UDMR si de presedintele Romaniei. Atat.

      Ciuca nu o sa iasa nici pe locul 3. Lumea nu e atat de nebuna sa voteze cu asa unul.Asa crezi tu, ca lumea se va intoarce la pnl? :)))))

      Ce castiguri substantiale PPE, probabil pnl ar fi avut cu un europarlamentar mai putin decat in alianta cu psd 

    "Preşedintele României trebuie să fie ales de români",

    asa este, au ales pe Iliescu,Basescu,Johannis..... , 

    mari eroi al neamului romanesc,care au sacrificat TOTUL,

    ptr. interesele poporului  

    Mai mult domnule. Presedintele Romaniei nu trebuie ales de partide dar mai ales nu trebuie ales de serviciile secrete romane sau ale unor puteri straine.

    Trebuie gasita o cale constitutionala si legala pentru a asigura atingerea acestui deziderat.

    Ce ziceti, incercati? Haideti ca va sprijinim.  

    Ce amuzant, noi ne informam tot timpul, nu doar in campanie. Ca si cand ce ar spune candidatii in campanie ar sterge ce au facut inainte :))

    Și-a carat PSD gunoiul PNL în cârcă și abia acum a băgat seamă că și mamaliga Ciucă poate face coajă !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb