IOHANNIS: "Solicit Secţiei clarificarea situaţiei privind dosarul pe numele lui Kovesi"

T.T.
Politică / 14 februarie 2019

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

"Solicit Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie corectitudine maximă, respectarea cu stricteţe a legii şi clarificarea rapidă a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruţa Kovesi, conducerea acestei secţii având o imensă răspundere în acest sens", se arată într-un comunicat de presă.

El acuză majoritatea PSD-ALDE că a ignorat, cu bună ştiinţă, toate avertismentele privind înfiinţarea acestei secţii şi că tot această majoritate este direct responsabilă pentru generarea conflictului care există, acum, în rândul magistraţilor.

"Majoritatea PSD-ALDE a ignorat cu bună ştiinţă toate aceste avertismente, astfel că această secţie specială, în acest moment, funcţionează. Tot această majoritate, printr-o serie de modificări nocive ale legilor justiţiei, este direct responsabilă pentru generarea conflictului care există acum în rândul magistraţilor. PSD-ALDE a construit de la bun început un discurs anti-justiţie şi a făcut demersuri concrete pentru revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA şi a procurorului general al României, mai nou, Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie reclamând, de asemenea, presiuni şi interferenţe. Atenţionez majoritatea PSD-ALDE să înceteze să mai facă şi alţi paşi înapoi care să îndepărteze România de parcursul său european, ca stat democratic consolidat", afirmă Iohannis.

Şeful statului amintesşte că a contestat, încă de la început, înfiinţarea unui astfel de organism, sever criticată şi de către Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană şi GRECO, pentru că nu prezintă suficiente garanţii de independenţă în raport cu factorul politic şi poate afecta încrederea cetăţenilor în justiţie.

Iohannis consideră că este imperativ ca PSD-ALDE să pună în aplicare opiniile Raportului Comisiei de la Veneţia şi recomandările cuprinse în Raportul Comisiei Europene privind MCV, astfel încât independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie să nu fie afectate, iar fundaţia democratică a statului român să nu fie periclitată.

"Lupta anticorupţie va continua în România, în ciuda oricăror eforturi agresive ale celor care îşi doresc să controleze justiţia şi să îngenuncheze statul de drept. Ca Preşedinte, voi acţiona şi mai departe pentru menţinerea statutului pe care România şi l-a câştigat cu mari sacrificii, de ţară în care instituţiile sunt puternice, dar sunt puternice prin aplicarea corectă a legii, nu prin abuzuri", subliniază preşedintele Klus Iohannis.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat, ieri, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Iohannis ataca justitia si face presiuni asupra procurorilor. Prin enumerarea infiintarii sectiei drept "paşi înapoi care să îndepărteze România de parcursul său european, ca stat democratic consolidat", exercita o presiune negativa asupra justitiei. Solicit CSM sa se auto-sesizeze.

    1. Retardatul statului e comedie totală. Solicită clarificarea situației în vederea susținerii unui concurs. Iohannis o vrea pe Kovesi condamnată până în ziua interviului? :)))))))))))))))))))))))))

      Esti glumet, "Pribeagule".

      Kovesi este o mediocra, o impostoare care si-a plagiat doctoratul.

      A calcat pe cadavre ca sa ramana in post si asta o va costa libertatea.

      Abuz in serviciu, marturie mincinoasa, si lista creste. 

      Da! Asa este.

    Pe foști ??? În funcţie ????

    1. Justiția trebuie să-și facă datoria. Este domeniul cu personalul cel mai bine salarizat. Daca nici ei, la asemenea salarii, nu-și fac treaba atunci ce sa mai cerem de la cei plătiți cu 1450 lei pe lună. Coincidențe sunt la fel cum au fost întotdeauna. De ce ne mai miram?

    Sa urgenteze clarificarea situatiei lui Carmen Johanis!

    Președintele vorbește de independenta justiției și tot el face presiuni asupra ei. Chiar atitudinea doamnei Iohannis de a nu se prezenta la parchet este tot o presiune asupra oamenilor legii .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb