Isărescu: Reformele s-ar putea să ne ia doi ani, astfel că data adoptării euro s-ar putea să se modifice

F. A.
Bănci-Asigurări / 4 ianuarie 2011

"Înainte de criza economică, planurile erau ca România să adopte euro în 2015. S-au făcut progrese (..) totuşi, recesiunea s-a reflectat în deficite bugetare mai mari. Atingerea ţintei de deficit bugetar de 3% din PIB în 2012 este încă fezabilă, dar necesită reforme mai profunde în aria alocaţiilor sociale şi ale ocupării în sectorul public. Pentru a intra în ERM II trebuie progresat în această direcţie în 2011. Dar s-ar putea să ne ia mai mult de un an - poate doi ani- pentru a implementa aceste reforme. Astfel, întârzieri pot apărea, iar data adoptării euro s-ar putea să se modifice corespunzător", a declarat Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, într-un discurs ţinut cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea Institutului European din România.

"Ştim că nu avem dreptul să ratăm, tocmai acum, şansa pe care România o are - trecerea la euro. Ţara noastră va fi însă nevoită să-şi comprime timpul dezvoltării. Banca Naţională a menţinut obiectivul trecerii la euro în 2015 şi acţionează în sensul îndeplinirii lui. Iar la BNR funcţionează cu bune rezultate un larg comitet specializat de pregătire a trecerii la euro. Avem convingerea că intensificarea pregătirilor de aderare la zona euro, în cadrul unui program naţional, va da un nou avânt transformării şi modernizării întregii societăţi româneşti", a menţionat Guvernatorul BNR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce nevoie avem sa "intram " in Europa???Noi suntem o tara bananiera care avem foarte mult de pierdut din faptul ca suntem tarati spre....Europa!!!!De ce???Ce nevoie avem sa intram in Europa,in afara de faptul ca se mai primesc niste bani si dam bani la greu,ce altceva ne face UE ca sa merite atata osardie????Probabil numai politicul poate sa ne spuna cum se masoara intrarea in UE,adica cat sunt spagile si comisioanele ca sa ne facem un popor mandru !!!! Noi suntem in Europa si nu avem nevoie sa .....intram !!!!Dar mai primesc politicienii de la noi si cei de dincolo comisioanele de ...intrare????Asta-i baiul. Gunoaiele astea de politicieni ne-ar baga si in Uganda ca sa mai primeasca spagi si comisioane!!!!!Ce ne trebuie noua euro !!!! sau daca vom avea euro,va inchipuiti ca nu vom mai fii o tara bananiera???va inselati,amarnic!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb