Israelul extinde atacul din Gaza înainte de votul Consiliului de Securitate pentru ajutor

T.B.
Internaţional / 22 decembrie 2023

Israelul extinde atacul din Gaza înainte de votul Consiliului de Securitate pentru ajutor

Forţele israeliene au semnalat că îşi extind ofensiva terestră cu o nouă împingere în centrul Gazei vineri, deoarece Consiliul de Securitate al ONU ar urma să voteze o rezoluţie de creştere a ajutorului umanitar pentru a preveni ameninţarea de foamete, conform reuters.

Pe măsură ce speranţele pentru o descoperire iminentă în discuţiile din această săptămână în Egipt, menite să convingă Israelul şi Hamas în război să convină asupra unui nou armistiţiu, au fost raportate lovituri aeriene, bombardamente de artilerie şi lupte în întreaga enclavă palestiniană, informează sursa.

Armata israeliană a ordonat vineri locuitorilor din Al-Bureij, în centrul Gazei, să se deplaseze imediat spre sud, indicând o nouă focalizare a atacului terestre care a devastat deja nordul Fâşiei şi a făcut o serie de incursiuni în sud, transmite sursa citată.

Guvernul israelian sub premierul Benjamin Netanyahu a promis că va eradica Hamas, gruparea islamistă care conduce Gaza, după ce luptătorii săi au lansat un raid transfrontalier pe 7 octombrie, ucigând 1.200 de oameni şi luând 240 de ostatici, potrivit bilanţurilor israeliene, relatează reuters.

Însă numărul tot mai mare de morţi în timpul campaniei militare israeliene de represalii a atras critici internaţionale din ce în ce mai mari, chiar şi din partea aliatului ferm al Statelor Unite, precizează sursa menţionată.

În cea mai recentă actualizare privind victimele , Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat că 20.057 de palestinieni au fost ucişi şi 53.320 au fost răniţi în atacurile israeliene începând cu 7 octombrie, conform sursei indicate.

Potrivit reuters, "După mai bine de două luni de război, loviturile fără discernământ ale Israelului asupra Gaza au transformat nordul Fâşiei într-un morman de moloz", a declarat organizaţia medicală de caritate MSF într-o postare pe X. "În spitalul Nasser din Khan Younis, sudul Gazei, morţii şi răniţii continuă să sosească aproape în fiecare zi... Nicăieri nu este sigur", adaugă MSF, conform sursei.

Armata israeliană şi-a exprimat regretul pentru decesele de civili, dar a dat vina pe Hamas, susţinut de Iran, pentru că operează în zone dens populate sau foloseşte civili ca scuturi umane, o acuzaţie pe care grupul o neagă, informează sursa citată.

Israelul spune că 140 dintre soldaţii săi au fost ucişi de când şi-a lansat incursiunea terestră în Gaza pe 20 octombrie, menţionează reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb