Italia renunţă la subvenţiile acordate Whirlpool

I.I.
Internaţional / 11 iunie 2019

Italia renunţă la subvenţiile acordate Whirlpool

Guvernul italian va renunţa la subvenţiile acordate producătorului de electrocasnice Whirlpool, din cauza deciziei companiei americane de a închide fabrica sa din Napoli, a anunţat marţi vicepremierul Luigi Di Maio, într-un interviu acordat postului de radio RTL, transmite Reuters.

"Whirlpool nu a respectat acordurile ... şi spune că vrea să închidă fabrica din Napoli, astfel încât astăzi voi semna o directivă care revocă toate subvenţiile, care se ridică la aproximativ 15 milioane de euro. Din 2014 şi până în prezent ei au avut 50 de milioane de euro", a declarat oficialul italian.

Luna trecută, Whirlpool a anunţat că va "reconverti" fabrica din Napoli şi ar putea să o scoată la vânzare, decizia urmând să ducă la pierderea a aproximativ 450 de locuri de muncă.

Separat, Di Maio a declarat că întâlnirea de noaptea trecută a coaliţiei aflate la guvernare în Italia a decurs bine şi în următorul buget Guvernul va include măsuri de reducere a taxelor şi de majorare a salariilor.

"A decurs bine deoarece am stabilit câteva obiective: reducerea taxelor, aprobarea legii privind salariul minim şi obţinerea unor rezultate bune pentru italieni".

Vicepremierul a dat asigurări că Roma va căuta "un dialog" cu Uniunea Europeană privind viitorul său buget dar îşi va menţine obiectivele de reducere a taxelor şi de majorare a salariilor.

"Italia va face tot ce este necesar din punct de vedere strategic şi politic pentru a obţine un buget pe 2020 prin care să reducă taxele şi să majoreze salariile. Avem nevoie de un dialog cu UE, dar avem, de asemenea, o poziţie fermă. Nu suntem interesaţi să ne luptăm cu UE, dar trebuie să obţinem rezultatele de care sunt interesaţi italienii", a afirmat Di Maio.

Luni, Di Maio s-a întâlnit cu Matteo Salvini, şeful Ligii (extremă dreaptă), şi cu premierul Giuseppe Conte pentru a discuta decizia Comisiei Europene de a recomanda deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva Italiei, din cauza încălcării reglementărilor fiscale din UE legate de nivelul datoriei.

Comisia Europeană a trimis luna trecută o scrisoare Guvernului de la Roma în care îi cere să explice de ce s-au deteriorat finanţele publice ale Italiei. Scrisoarea Executivului comunitar este o obligaţie prevăzută în legislaţia UE şi este trimisă atunci când o ţară nu mai respectă ţintele fiscale convenite, care cer ca deficitul bugetar să fie menţinut sub 3% din Produsul Intern Brut, iar datoria publică să fie redusă dacă depăşeşte pragul de 60% din Produsul Intern Brut.

Autorităţile de la Roma estimează în acest an o creştere a datoriei publice la 132,6% din PIB, de la 132,2% din PIB în 2018 şi 131,4% din PIB în 2017. Italia are a doua cea mai ridicată datorie din UE, după Grecia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb