Italia speră să evite sancţiunile UE privid deficitul bugetar

P.E.
Internaţional / 25 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare - Juncker: UE nu este în război cu Italia. Ti amo Italia

Nu există niciun "război" între Uniunea Europeană şi Italia, a declarat astăzi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu referire la disputa dintre Bruxelles şi Roma în legătură cu planurile mari de cheltuieli pentru 2019, potrivit dpa.

"Am spus foarte clar că nu suntem în război cu Italia. Pentru mine, Italia este o poveste de-o viaţă, pentru că am crescut cu tineri italieni, imigranţi. Ti amo Italia (în italiană - 'Te iubesc, Italia', n.r.)", a spus Juncker la Bruxelles.

Ieri, Juncker a găzduit o cină cu premierul italian Giuseppe Conte, care a ieşit de la întrevedere exprimându-şi speranţa că va evita sancţiuni din partea UE.

Juncker a spus că cina cu Conte a fost "energică, interesantă", adăugând că au convenit să rămână "într-un dialog permanent pentru a discuta în vederea diminuării diferenţelor".

------

Premierul italian, Giuseppe Conte, a declarat ieri că încă speră să evite sancţiunile din partea UE din cauza încălcării regulilor blocului comunitar privind disciplina bugetară, relatează dpa.

Comisia Europeană a propus acţionarea Italia în instanţă, ceea ce ar putea duce la amenzi usturătoare, după ce Roma a anunţat o semnificativă creştere a deficitului bugetar pentru 2019.

"Sunt încrezător că dialogul va putea duce la evitarea acestei proceduri. Sunt întotdeauna ambiţios când negociez", a spus Conte după un dineu la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Totuşi, nu este clar ce tip de concesii este dispusă Italia să facă, din moment ce Conte a reiterat că principalele capitole ale bugetului nu pot fi rediscutate.

"Evident, nu am propus să renunţ la reformele principale ale programului nostru de guvernare", a spus premierul italian.

Guvernul italian pregăteşte măsuri care vor duce la o creştere a cheltuielilor, inclusiv scăderea vârstei de pensionare şi asigurarea unor venituri de bază pentru săraci.

Vicepremierul Matteo Salvini, care adoptă de obicei cea mai dură poziţie faţă de Bruxelles în cadrul guvernului italian, a transmis că aprobă strategia lui Conte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb