Guvernul Italiei va monitoriza angajamentele asumate de Euronext când a achiziţionat bursa din Milano, a declarat ministrul Industriei Adolfo Urso miercuri, după întâlnirea cu sindicatele care au organizat o grevă istorică la bursă, informează news.ro.
Protestul a avut loc săptămâna trecută, după ce sindicatele au acuzat Euronext de "dezinvestire constantă, sistematică şi generală din Italia".
Euronext a răspuns spunând că a creat peste 100 de locuri de muncă în Italia şi că ţara este o parte importantă a planurilor sale de expansiune.
"Astăzi am ascultat sindicatele despre starea unei companii care este strategică pentru ţara noastră, pentru economia şi afacerile sale", a spus Urso într-o declaraţie despre Borsa Italiana.
Ministerul Industriei şi Economiei va continua şedinţa de miercuri prin "monitorizarea performanţei (Borsa Italiana) şi a respectării (de către Euronext) a angajamentelor asumate în acordul de achiziţie", a adăugat el.
Euronext, care gestionează şi pieţele de valori din Amsterdam, Bruxelles, Dublin, Lisabona, Oslo şi Paris, şi-a finalizat achiziţia bursei italiene, sau Borsa Italiana, în aprilie 2021.
Urso a anunţat încă două întâlniri despre conflictul de muncă în săptămânile următoare, cu Borsa Italiana şi banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (Cdp), care este acţionar minoritar la Euronext.