IULIAN IANCU, PSD: "Guvernul, indiferent şi iresponsabil cu sistemul energetic naţional"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 20 noiembrie 2008

"Guvernul, indiferent şi iresponsabil cu sistemul energetic naţional"

Deputatul PSD, Iulian Iancu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că guvernarea Tăriceanu are un comportament "indiferent şi iresponsabil" faţă de siguranţa sistemului energetic naţional şi faţă de uzinarea apelor din marile lacuri de acumulare, unele aflate sub limita de avarie.

Iulian Iancu a explicat: ""Patru din cele şapte mari lacuri de acumulare sunt în zona de atenţionare a Dis-pecerului Energetic Naţional. Lacurile Vidra şi Oaşa sunt sub limita de siguranţă, iar lacul Fântânele este sub limita de avarie.

Încă un lac, în ultimele şapte zile, din cele şapte mari lacuri de acumulare, Vidraru, a intrat în zona de atenţionare".

"În aceste momente, Guvernul, într-un mod absolut iresponsabil, uzinează apa care reprezintă siguranţa în funcţionare a sistemului energetic naţional, mergând pe un singur principiu, , exact încă paisprezece zile şi, predând mandatul, lasă întreaga res-ponsabilitate şi consecinţele, ca o bombă cu efect întârziat, noului cabinet"", a adăugat acesta.

Potrivit lui Iancu, ultimele date ale Dispecerului Energetic Naţional arată că lacurile din România se află sub limita care atenţiona asupra siguranţei în funcţionarea sistemului energetic naţional.

Deputatul PSD a declarat: ""Este cea mai gravă situaţie întâlnită din 2000 până astăzi. În acest moment, România continuă să exporte energie electrică. În cursul acestui an, s-au extras din interiorul sistemului energetic naţional 6.000 de miliarde, iar 70% din energia importată a fost cumpărată de Electrica pentru a o trimite populaţiei. Exportăm la simplu şi cumpărăm din import la preţ dublu faţă de cât exportăm. Pierdem mii de miliarde, când avem mai mare nevoie de ele. Exportând această energie exportăm siguranţa sistemului energetic"".

În opinia sa, lacurile de acumulare aflate sub limita de atenţionare impusă de Dispeceratul Energetic Naţional nu mai trebuie uzinate şi, de asemenea, este necesară susţinerea financiară a producătorilor de energie care sunt în situaţia de a nu-şi putea plăti facturile la combustibil - gaz, păcură, cărbune.

Iulian Iancu a explicat: ""Suntem într-o situaţie în care Ministerul de Finanţe trebuie să intervină imediat pentru a asigura resursele financiare. Cei care asigură siguranţa sistemului energetic naţional trebuie să aibă un comportament responsabil. Exportul trebuie diminuat. Cei care au contracte pentru energie ieftină au o prevedere contractuală pentru siguranţa sis-temului, pentru situaţii limită, pentru situaţii de criză, care le permite diminuarea cantităţilor. Altfel vom uzina apa din lacuri în continuare şi vom pune în pericol întregul sistem energetic doar pentru a-şi onora ei contractele"".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb