IULIAN MATACHE: "Suntem încă sub media Uniunii Europene, cu privire la indicatorul numărului de accidente rutiere"

Elena Deacu
Miscellanea / 29 iulie 2015

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat astăzi că ţara noastră este încă sub media Uniunii Europene privitor la indicatorul numărului de accidente la 1 milion de locuitori, cu toate că au fost şi sunt în continuare depuse eforturi din partea autorităţilor române pentru reducerea numărului de decese cauzate de accidente rutiere.

Ministrul Transporturilor a participat astăzi la şedinţa Delegaţiei permanente interministeriale pentru siguranţa rutieră. La întâlnire au fost invitaţi oficiali ai Comisiei Europene, experţi internaţionali în siguranţa rutieră, cât şi reprezentanţi ai ministerelor membre ale Delegaţiei.

Agenda întâlnirii cuprinde discuţii care vizează identificarea şi evaluarea zonelor unde ar trebui ca ţara noastră să îşi concentreze atenţia pentru atingerea obiectivului asumat, acela de a reduce numărul de victime cauzate de accidentele rutiere.

Statisticile în Europa descriu o situaţie alarmantă în ce priveşte evenimentele negative pe siguranţa circulaţiei din ţara noastră, potrivit ministerului.

"Cu acest prilej vreau să-i mulţumesc în mod special doamnei Comisar European pentru Transport Violeta Bulc, Comisiei Europene şi experţilor internaţionali în siguranţa rutieră, pentru dorinţa şi efortul de a ne sprijini pentru a depăşi condiţia de Stat Membru al Uniunii Europene cu performanţe mai puţin mulţumitoare în domeniul siguranţei rutiere.

Nu ne aşteptăm ca lucrurile să evolueze de la sine, nu aşteptăm ca numărul de victime înregistrate anual să scadă fără intervenţia cuiva, dar consider ca autorităţile române trebuie sa îşi asume faptul că au un rol determinant pentru diminuarea numărului de accidente înregistrate statistic. Pentru aceasta le mulţumesc tuturor celor care, prin acţiunile lor, contribuie la creşterea nivelului siguranţei rutiere", a declarat Ministrul Transporturilor.

Szabolcs Schmidt, şeful Unităţii de Siguranţă Rutieră a Comisiei Europene a subliniat, în cadrul întâlnirii, eforturile făcute de România în ce priveşte siguranţa rutieră: "Să nu uităm de unde a pornit România şi să recunoaştem că din 2007, dupa accederea ţării dumneavoastră la Uniunea Europeană, această ţară a înregistrat un progres enorm în această privinţă. Romania nu porneste de la zero în domeniul siguranţei rutiere şi ceea ce trebuie să facem e să ne asigurăm că putem să accelerăm această evoluţie".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dupa mintea lui politrucu asta de Matache inseamna ca avem loc de crestere a numarului de accidente, sa fim si noi in norma UE...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb