Jean - Claude Trichet: "Pe pieţele financiare are loc o corecţie continuă"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 mai 2008

Jean - Claude Trichet: "Pe pieţele financiare are loc o corecţie continuă"

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, declară că pe pieţele financiare are loc o "corecţie continuă" şi reiterează că grupul G7 este îngrijorat de volatilitatea excesivă a dolarului. "Observăm în piaţă un proces continuu de corecţie, care are un nivel ridicat de volatilitate", a declarat Trichet ieri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată în Israel.

Trichet a reafirmat o declaraţie a grupului G7 al ţărilor industrializate, potrivit căreia mişcările bruşte ale cursului dolarului faţă de euro sunt un motiv de îngrijorare. Preşedintele BCE a menţionat: "Am mai precizat că mişcările bruşte şi volatilitatea excesivă reprezintă o cauză de îngrijorare. Nu este nimic nou în asta".

Preşedintele Federal Reserve din New York, Timothy Geithner, a declarat că Statele Unite trec printr-un "proces de ajustare necesar, dar dificil", iar economia mondială se confruntă cu probleme după un "boom" ce a durat o perioadă lungă de timp.

"Însă, circumstanţele din fiecare ţară sunt foarte diferite, iar politicile monetare vor trebui să fie, de asemenea, diferite, chiar dacă ne confruntăm cu o provocare comună în ceea ce priveşte dinamica inflaţiei la nivel mondial", a spus Timothy Geithner, adăugând: "Observăm circumstanţe foarte diferite. Ceea ce trebuie să facem este să găsim echilibrul care va duce la o stabilitate a preţurilor şi la susţinerea creşterii economice pentru o perioadă lungă de timp".

Geithner a mai afirmat că, în comparaţie cu criza petrolului din anii 1970, economia mondială este "mai bine poziţionată pentru a face faţă consecinţelor unei încetiniri a expansiunii economice". În opinia sa, cel puţin pentru moment, economia pare foarte rezistentă la presiuni.

În ceea ce-l priveşte, Trichet a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la modul în care intenţionează BCE să lupte împotriva inflaţiei, iar Geithner a precizat că Fed va combate în mod eficace riscurile inflaţioniste, însă nu a oferit detalii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb