JENS STOLTENBERG:  "Felul în care Rusia foloseşte energia ca armă de coerciţie evidenţiază necesitatea de a ne despărţi rapid de petrolul şi gazele ruseşti"

G.D.
Internaţional / 28 iunie 2022

"Felul în care Rusia foloseşte energia ca armă de coerciţie evidenţiază necesitatea de a ne despărţi rapid de petrolul şi gazele ruseşti"

Războiul din Ucraina arată "pericolul" de a fi prea dependenţi de produsele de bază provenite de la regimuri autoritare, a avertizat astăzi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unei conferinţe de presă la Madrid, potrivit CNN, relatează G4Media.

"Felul în care Rusia foloseşte energia ca armă de coerciţie evidenţiază necesitatea de a ne despărţi rapid de petrolul şi gazele ruseşti", a spus Stoltenberg.

Şeful NATO a avertizat că "nu trebuie să schimbăm o dependenţă cu alta".

"O mulţime de noi tehnologii verzi vin din China", a spus el, subliniind necesitatea de a ne "diversifica sursele de energie şi furnizorii".

Comentariile lui Stoltenberg vin în timp ce SUA şi unele ţări europene cântăresc alte opţiuni pentru aprovizionarea cu petrol şi gaze, care includ regimuri autoritare precum Venezuela şi Iran.

Şeful NATO a mai spus că sancţiunile împotriva Rusiei sunt un preţ care merită plătit pentru libertate.

"Bineînţeles, recunosc că sancţiunile noastre economice, de exemplu asupra unor părţi din industria [rusă], asupra sectorului financiar, au, de asemenea, ramificaţii globale, inclusiv pentru pieţele energetice şi, prin urmare, europenii, aliaţii NATO, Statele Unite ... Plătesc un preţ. Nu există nicio modalitate de a nega acest lucru", a spus el, adăugând că preţul este mult mai mic decât preţul pe care ţările l-ar plăti dacă "Putin ar obţine ceea ce doreşte prin utilizarea forţei militare împotriva unei naţiuni independente".

"Este preţul pe care trebuie să îl plătim pentru libertate", a adăugat Stoltenberg.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Un mâncător de rahat așa cum sunt și restul

    1. Lasă că și ție îți place sa mănînci

    Politicienii fac niste alegeri pripite si neinspirate si apoi din pacate oamenii de rand platesc nota cu varf si indesat. Asta e ca si cand patronul spune ca suntem ca o famile la firma, trebuie sa tragem, sa dregem, dar cand se imparte castigul, angajatii primesc o particica mica, iar patronii partea leului.

    Si totusi e greu sa va despartiti de gazul si petrolul rusesc. Pe 24 feb a fost invazia, iar pe 25 feb toata Europa trebuia sa inceteze sa mai cumpere orice de la rusi. Orice alta solutie e blabla si ipocrizie. Europa nu poate supravietui fara materiile prime rusesti. Clar!!!

    1. Europa poate supravietui oricand, consumul casnic se poate acoperi deja din resurse regenerabile. Nemtii ca de obicei s-au opus renuntarii imediate la importurile de petrol si gaz rusesc pentru ca industria chimica si auto germana era "cumparata" cu genul de cartite Schroeder si Merkel. Si Putler era ferm convins ca-i are in buzunar pe nemti si pe francezi...alegerile prezidentiale din Franta si opinia publica i-a dat pe brazda...cu alte cuvinte, santajul rusesc cu petrol si gaze e istorie:-)

      alegerile din Franta cred ca au aratat inversul la ce spui,daca le PEN a castigat voturi,inseamna ca a crescut numarul celor carora le pasa mai putin de Greta,de balene si ghetari,de zele si ii intereaza locul de munca si cheltuieli suportabile!

    si livrarile continue de armament,motorina care se fac in UA ,ce ai vrea sa faca Rusia,sa-ti dea discont si sa-ti dea surse energetice ieftine?

    au o singura parghie pe care o folosesc cum pot,lucrul rau e ca afecteaza mult cheltuielile populatiei,ca multinationalele isi fac parte si la 500 $ barilul! 

    in turbulentele astea bine ne statea sa nu fim in Nato,cum e Moldova,ii da gaz ieftin 3 luni,nu condamna RU,ii da ue curent,imbratisaza calea europeana!

    acum distrugem bugetul care este pe arme si poate luam si vreo ghiulea din gresala,cu scuzele de rigoare,ca la profesionalismul armatei RO,o intercepteaza la sol! 

    Logic. La fel gandesc si Rusii: folosirea dolarului ca arma inseamna de-dolarizare. Ceea ce fac in toata Asia impreuna cu China si alte tari.

    Pe vremuri capitalistii ziceam ca comertul e bun pentru ca reduce sansele de conflict. 

    Acum vad ca se incearca decuplarea intentionata 100% intre regiuni. Ce motiv mai exista sa reduci conflictul in stilul asta? 

    E clar ca avem de-a face cu o escaladare care nu va duce decat la razboi mondial. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb