JEREMY SIEGEL, PROFESOR DE FINANŢE LA WHARTON: "Piaţa probabil include deja în preţuri o recesiune"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iunie 2022

"Piaţa probabil include deja în preţuri o recesiune"

"Suntem mai aproape de minime decât de maxime", crede profesorul de finanţe "Istoria arată că dividendele se mişcă odată cu inflaţia, aşa că încă se obţine un profit real", spune Siegel

Indicele S&P 500 are probabil deja inclusă în preţuri o recesiune, crede Jeremy Siegel, profesor de finanţe la Colegiului Wharton, conform CNBC.

Siegel, ale cărui comentarii despre pieţe apar frecvent în media internaţională, a spus: "Suntem mai aproape de minime decât de maxime (...). De fapt, cred că preţurile pieţei includ deja o recesiune".

Optimismul lui Siegel vine într-un context negativ pentru pieţe. Săptămâna trecută, indicele S&P 500 a scăzut cu 6%, iar ieri, în prima oră a sesiunii de tranzacţionare, principalul coş de acţiuni din Statele Unite avea un declin de 2,3%, fiind per ansamblu în teritoriul "bear", definit generic printr-o scădere de cel puţin 20% faţă de un maxim recent.

Scăderile vin pe fondul inflaţiei tot mai ridicate, a ratelor dobânzilor în creştere şi a perspectivei recesiunii economice în Statele Unite, ceea ce îi sperie pe investitori. În mai, inflaţia a atins un nou maxim al ultimelor patru decenii, de 8,6%, iar Rezerva Federală este în plin ciclu de ridicare a dobânzii de politică monetară, în încercarea de a domoli creşterea generalizată a preţurilor.

"Pieţele au inclusă în preţuri o recesiune uşoară", a spus Siegel la CNBC, adăugând: "Eu nu spun cât de severă va fi recesiunea".

Profesorul de finanţe a explicat că, potrivit cercetărilor sale, pieţele se corectează în medie cu 31% în timpul unei recesiuni, dar că media a fost probabil denaturată de recesiunile excesiv de severe din 2000 şi 2008.

"Nu uitaţi că media include anumite recesiuni uriaşe - criza financiară şi, bineînţeles, bula tehnologiei, când piaţa era mult mai supraevaluată decât în prezent", a spus Siegel.

Totuşi, profesorul crede că probabil investitorii vor continua să deţină acţiuni, deoarece este puţin probabil să găsească randamente în altă parte. Titlurile de stat pe zece ani oferă un randament de puţin peste 3%, în timp ce activele mai riscante precum criptomonedele au fost lovite puternic în timpul căderii generale a pieţei.

"Chiar dacă rata dobânzii Fed-ului ar fi de 3 sau 3,5%, este oare asta o concurenţă reală pentru activele reale care sunt acţiunile?. Istoria arată că dividendele se mişcă odată cu inflaţia, aşa că încă se obţine un profit real", a afirmat Siegel, la CNBC.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pe undeva pare logic. La ce profituri monstruoase vor avea companiile petroliere si dividentele vor for fi mari. Bancile la fel vor avea profituri mari dupa cresterea dobanzilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb