Justiţia a suspendat deciziile AGA Argus

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 octombrie 2011

Justiţia a suspendat deciziile AGA Argus

Acestea vizau alegerea de noi administratori

Tribunalul Constanţa a decis suspendarea deciziilor AGA din 16 septembrie de la producătorul de ulei alimentar Argus (UARG) prin care a fost revocat Consiliul de Administraţie şi au fost aleşi noi administratori, într-un proces deschis de SIF Oltenia (SIF5).

Decizia a fost dată de instanţă luni, potrivit unui comunicat transmis vineri de SIF Oltenia Bursei de Valori Bucureşti. "În situaţia în care restabilirea legalităţii organelor statutare ale societăţii nu se va putea realiza de bună voie, SIF Oltenia va declanşa executarea silită a sentinţei propunţată de Tribunalul Constanţa", se arată în comunicat, citat de Mediafax.

SIF Oltenia a cerut în instanţă sus-pendarea deciziilor Adunării Generale a Acţionarilor întrucât la 16 septembrie reprezentanţii mai multor investitori, printre care SIF şi fondul de investiţii Business Capital for Romania-Opportunity, controlat de BCR, nu au participat la şedinţă pentru că nu au avut acces în incinta fabricii.

În aceeaşi zi, omul de afaceri Cătălin Chelu a participat la AGA, unde prezenţa la vot a fost de 43,4% din acţiuni. Participaţia este similară cu pachetul de titluri controlat indirect de omul de afaceri. Atunci a fost ales un nou Consiliu de Administraţie, format din persoane care în trecut au fost bănuite că acţionează concertat cu Chelu, fiind de regulă acţionari sau membri în conducerea unor firme pe care le controla omul de afaceri.

Deciziile AGA nu au fost înregistrate la Registrul Comerţului, întrucât au fost contestate în instanţă.

Potrivit unui raport al Argus trans-mis, vineri, Bursei, singurii doi administratori ai companiei înregis-traţi la Registrul Comerţului, Dan Voiculescu şi Radu Constantin, au convocat joi o şedinţă extraordinară a CA la sediul societăţii, însă nu li s-a permis accesul în sediu. Cei doi au au prezentat decizia de luni a Tribunalului Constanţa, însă nu au reuşit să intre în sediul fabricii.

În disputa dintre Cătălin Chelu şi SIF Oltenia pentru controlul Argus a fost solicitată şi intervenţia Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), căreia SIF şi alţi acţionari ai Argus au cerut reconvocarea unei noi AGA cu aceeaşi ordine de zi.

Comisia a dispus convocarea unei noi AGA, dar şi în acest caz a apărut o situaţie neprevăzută, fiind convocate două adunări în aceeaşi zi. O adunare a fost convocată de Dan Voiculescu şi Radu Constantin, iar a doua a fost convocată de Consiliul de Administraţie numit la 16 septembrie.

În această situaţie, CNVM a dis-pus că este validă convocarea realizată de administratorii înregistraţi la Registrul Comerţului, respectiv de Dan Voiculescu şi Radu Constantin, la data de 10 noiembrie.

Acţiunile Argus sunt suspendate de la tranzacţionare din 16 septembrie pentru clarificarea situaţiei privind conducerea companiei. La acea dată titlurile au închis la un preţ de 4,01 lei, în creştere cu 2,56%. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 143,4 milioane lei (33,3 milioane euro).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. MI-E TEAMA DE CEEA CE SE VA INTAMPLA ACUM...NIMIC

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb