Kaspersky Lab: 90% dintre companii subestimează volumul de malware

F.A.
Companii / 30 iulie 2013

Majoritatea companiilor subestimează numărul de noi programe malware care apar în fiecare zi şi numai 6% sunt conştiente de adevărata magnitudine a ameninţării, potrivit studiului 2013 Global Corporate IT Security Risks realizat de centrul de cercetare B2B International şi Kaspersky Lab în primăvara acestui an.

Potrivit Kaspersky Lab, aproape 200.000 de noi mostre de malware apar în lume în fiecare zi. Când li s-a cerut să facă o estimare în acest sens, 90% dintre respondenţi au menţionat mai puţin; 4% au menţionat prea mult şi numai 6% au oferit un răspuns corect, se arată într-un comunicat de presă.

Cei mai informaţi cu privire la volumul de programe malware noi care apar în fiecare zi au fost respondenţii din Orientul Mijlociu, unde 24% dintre companii au făcut o estimare corectă. Cu un procent de 4%, cel mai puţin informaţi cu privire la situaţia programelor malware au fost respondenţii din Rusia. În alte regiuni, precum America de Nord şi de Sud, Europa Occidentală şi Asia-Pacific, procentul de companii care au estimat cu acurateţe a variat între 5% şi 7%.

Rezultatele aceluiaşi studiu au dezvăluit faptul că aproape 66% dintre companii au suferit cel puţin un atac care implica folosirea de programe malware în ultimele 12 luni. Cel mai frecvent vizate companii au fost localizate în America de Sud (72%), Rusia (71%), America de Nord (70%), Asia-Pacific (68%) şi Europa Occidentală (63%) - cu alte cuvinte, zonele în care gradul de informare în ceea ce priveşte numărul de noi programe malware care sunt lansate zilnic a fost cel mai scăzut.

Malware (prescurtarea de la program periculos "malicious software") este un termen care cuprinde orice program creat deliberat pentru a acţiona neautorizat şi adesea dăunător. Viruşii, înregistratoarele de taste, programele care fură parole şi alţi cai Troieni, viruşi macro Word şi Excel, viruşi care se instalează în sectorul de pornire al PC-ului, viruşi de script (batch, windows shell, java, etc.) şi Troieni, crimeware, programele de tip spyware şi adware sunt câteva exemple a ceea ce este considerat a fi malware.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb