Kaspersky Lab lansează Secure Connection, o soluţie de criptare a traficului pentru Mac-uri şi PC-uri

Cristina Radu
Companii / 27 iunie 2017

Kaspersky Lab lansează Secure Connection, o soluţie de criptare a traficului pentru Mac-uri şi PC-uri

Kaspersky Lab lansează Secure Connection, o soluţie de criptare a traficului, pentru computere Windows şi Mac, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei. Bazată pe tehnologia VPN, aceasta permite automat criptarea atunci când interceptarea datelor ar fi mai periculoasă pentru utilizator, de exemplu atunci când se conectează la reţele Wi-Fi publice sau când foloseşte servicii de online banking sau alte site-uri care conţin informaţii confidenţiale. Serviciul este disponibil şi în România, potrivit sursei.

Transferul de date neprotejat sau protejat necorespunzător pune în pericol viaţa privată, informaţiile şi banii utilizatorilor. Cu ajutorul unor instrumente disponibile pe internet, atacatorii pot citi şi folosi datele transmise prin intermediul acestor conexiuni, inclusiv mesaje, parole şi fişiere, potrivit Kaspersky Lab.

Secure Connection asigură criptarea datelor transmise, iar dacă utilizatorul uită să o activeze, soluţia va afişa pe ecran un reminder, în momentele în care ar fi cel mai important de folosit. Va face acest lucru dacă o reţea Wi-Fi nu este sigură sau, în cazul versiunii pentru Windows, dacă utilizatorul încearcă să deschidă un site care conţine informaţii de importanţă critică (e-mail, online banking, sisteme de e-payment, magazine online sau site-ul unei reţele de socializare) fără criptare. Secure Connection poate fi setată manual sau pe modul "criptare continuă".

Andrei Mochola, Head of Consumer Business at Kaspersky Lab, a afirmat: "Siguranţa utilizatorilor este principala noastră prioritate, de aceea venim cu soluţii de protecţie la fiecare nivel unde aceştia riscă să piardă ceva. Criptarea traficului este o componentă esenţială a protecţiei digitale şi de acum o putem oferi deţinătorilor de computere Windows şi Mac, iar până la finalul anului, tuturor deţinătorilor de dispozitive mobile."

Bogdan Pismicenco, Channel Manager pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova la Kaspersky Lab, a precizat: "Atunci când ne conectăm la reţele Wi-Fi publice este ca şi cum am defila prin oraş, purtând nişte panouri cu informaţii private sau mesaje confidenţiale, dar foarte relaxaţi, crezând că aceste date ne sunt accesibile doar nouă şi celor cu care vrem să le împărtăşim. De aceea este atât de necesar un serviciu VPN. Secure Connection este simplu de folosit şi administrat: monitorizarea momentelor în care se înregistrează trafic criptat, a duratei şi a volumului de trafic criptat transmis pentru fiecare conexiune se face uşor, prin intermediul contului personal My Kaspersky. Acelaşi portal poate fi folosit pentru a controla numărul de megabytes rămaşi din versiunea gratuită."

Secure Connection este o soluţie freemium: funcţiile de bază sunt gratuite, iar serviciile suplimentare contra cost. Versiunea gratuită include 200 MB de trafic criptat pe dispozitiv pe zi, numărul dispozitivelor nefiind limitat. În schimbul a 4,99 dolari pe lună sau 29,99 pe an, utilizatorii pot obţine trafic nelimitat pentru cinci dispozitive.

Kaspersky Lab este o companie care activează în domeniul securităţii cibernetice. Informaţiile despre ameninţările cibernetice şi experienţa în securitate IT deţinute de firma se materializează constant în soluţii de securitate şi servicii pentru a proteja companiile, infrastructura critică, autorităţile guvernamentale şi utilizatorii individuali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb