Kazahii vor să conteste blocarea delistării "Rompetrol Rafinare" de la Bursă

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 august 2010

Soudakhas Meraliev

Soudakhas Meraliev

Conducerea Grupului Rompetrol a anunţat, ieri, că va contesta Ordonanţa Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare de săptămâna trecută, prin care delistarea Rompetrol Rafinare (RRC) este ţinută în stand-by până când statul îşi va clarifica problema obligaţiunilor de 600 milioane de dolari, cu scadenţa în septembrie. Soudakhas Meraliev, directorul general al Grupului Rompetrol, a declarat, ieri, citat de Mediafax, că decizia Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) a fost o surpriză pentru reprezentanţii companiei şi că va folosi toate mijloacele legale ca să o conteste. "O să ne apărăm, pentru că ni se pare că atitudinea CNVM nu este cea corectă, având în vedere că noi am respectat legislaţia românească", a afirmat Meraliev, adăugând: "Înţelegem greutăţile prin care trece statul român, dar negocierile sunt negocieri".

Ordonanţa CNVM blochează, astfel, planurile Grupului Rompetrol de a delista "Rompetrol Rafinare" de la Bursa de Valori Bucureşti, după ce a ajuns să deţină 98,63% din acţiunile RRC în urma unei oferte de preluare obligatorie încheiată la începutul lunii aprilie.

Arbitrul pieţei de capital a invocat, în motivarea Ordonanţei, poziţia Ministerului Finanţelor Publice, potrivit căreia "retragerea acţiunilor RRC de la tranzacţionare ar conduce la prejudicierea interesului statului român, în sensul că, în lipsa unei cotaţii a acţiunilor pe piaţa reglementată, evaluarea acţiunilor va fi dificil de realizat".

Grupul Rompetrol vrea să treacă pe profit după anul 2011

Grupul Rompetrol intenţionează să treacă pe zero cel mai devreme în 2011, estimând că situaţia se va îmbunătăţi ulterior, în următorii doi-trei ani, a declarat, ieri, Saduokhas Meraliev, directorul general al Rompetrol, citat de Mediafax.

"Targetul nostru este să fim pe < break even > (pe zero - n.r.) cel mai devreme anul viitor şi sperăm că în următorii doi-trei ani situaţia va fi mai bună. (...) Într-o perioadă de zece ani sperăm să recuperăm jumătate din banii pierduţi", a afirmat Meraliev.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pana acum Vladescu a tot sperat ca vor primi toti banii de la kazmunai. Ei, las ca daca CNVM a luat partea finantelor, se va ajunge si la procese.

    Kazacii au bani pentru avocati, sunt curios cati bani au cei din CNVM sa se judece cu kazacii.

    Lasati-i, frate, sa se delisteze. Ce este asa de greu sa respecte si cnvm legea? 

    Va amintiti cat de vigilent a fost CNVM la lansarea ofertei obligatorii de catre cazaci? Va amintiti cum le-a respins oferta initiala, pentru ca pretul a fost considerat prea mic?

    Acuma...cand a mai fost vreodata CNVM la fel de incisiv, de atent, de decis? Ca oferte au mai fost, delistari au mai fost.

    Oare faptul ca printre minoritari intalneam la RRC personaje precum Verestoy Atilla si CNVM e (inca) numit politic sa aiba vreo legatura? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb