KBC primeşte sprijin financiar de la guvernul Flandrei

Alina Vasilescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 ianuarie 2009

KBC este prezentat în România prin casa de brokeraj "KBC Securities"

KBC este prezentat în România prin casa de brokeraj "KBC Securities"

"KBC Group" NV, a doua societate financiară din Belgia, va primi 2 miliarde de euro (2,6 miliarde de dolari) de la guvernul flamand, în vederea majorării capitalului, ca urmare a pierderilor pe care le-a înregistrat în 2008.

Injecţia guvernului Flandrei (regiune din nordul Belgiei) este menită să păstreze procentul de capital Tier 1 al KBC la 8%, iar tranzacţia se va finaliza până la sfârşitul primului trimestru al aces­tui an.

"Poziţia financiară a grupului rămâne solidă, după ce am obţinut angajamentul statului privind realizarea unei noi tranzacţii de consolidare a capitalului", a declarat directorul executiv al băncii, Andre Bergen.

La fel ca şi rivalii "Fortis" şi "Dexia", KBC a beneficiat deja, la finele lunii octombrie 2008, de o injecţie de capital în valoare de 3,5 miliarde de euro din partea statului belgian.

KBC a anunţat pierderi nete pentru trimestrul al patrulea din 2008, ceea ce ridică pierderile de pe întreg anul trecut la aproape 2,5 miliarde de euro. În plus, grupul KBC a precizat că valoarea portofoliului său de credite structurate a fost depreciat cu 1,9 miliarde de euro, astfel că valoarea deprecierilor pe ansamblul anului 2008 a ajuns la 4 miliarde de euro.

Potrivit KBC, termenii şi condiţiile acordării sprijinului financiar vor fi similare celor care privesc ajutorul acordat de statul belgian anul trecut.

Ivan Lathouders, analist la Bank Degroof din Bruxelles, a declarat, citat de agenţia Bloomberg: "Sprijinul guvernului flamand este, în mod clar, cea mai bună alternativă posibilă de consolidare a capilatului". Lathouders şi-a modificat în sens pozitiv recomadarea pentru acţiunile KBC: "cumpără", de la "păstrează".

Acţiunile KBC au scăzut semnificativ săptămâna aceasta, la Bursa de la Bruxelles. De la finele lui 2008 până în 21 ianuarie 2009, acţiunile KBC au pierdut 63 de procente. Ieri, însă, după anunţul privind injecţia de capital, titlurile băncii au câştigat aproape 50%. Astfel, valoarea de piaţă a grupului KBC a ajuns la 3,8 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb