KLAUS IOHANNIS: ''Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală''

G.U.
Politică / 2 februarie 2021

''Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală''

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, astăzi, că şcolile se vor redeschide în format fizic pe 8 februarie pentru majoritatea copiilor.

''"Tocmai am finalizat o întâlnire la care au participat premierul, ministrul Educaţiei, ministrul Sănătăţii şi alţi experţi şi consilieri de la Adminsitraţia Prezidenţială. Am discutat o temă extrem de importantă: ce se va întâmpla cu şcolile începând de săptămâna viitoare, când va începe semestrul doi. Am început cu o analiză a contextului pandemic şi pot să spun câteva lucruri clare. Nu, nu am scăpat de pandemie, e nevoie să respectăm măsurile în vigoare, dar putem constata că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus. Avem ceva mai puţine persoane la ATI, ceva mai puţine persoane internate în spital zilnic, deci trendul este descendent, cum spun experţii.

Nu suntem singurii în Europa, ne-am uitat să vedem ce fac alţii. Putem constata că marea majoritate a ţărilor din UE deschid şcolile'', a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

În ceea ce priveşte decizia finală cu privire la deschiderea şcolilor, Klaus Iohannis, a declarat: ''În unanimitate am decis: începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Ţinem însă cont de situaţia din fiecare localitate şi în fiecare şcoală se vor lua măsuri stricte. În consecinţă, în localităţile cu puţine cazuri de Covid, scenariul verde, toţi copiii merg la şcoală, inclusiv grădiniţa.''

''În localităţile din scenariul galben, copiii de grădiniţă merg fizic, clasele 1-4 merg la şcoală, clasa a 8-a şi clasa a 12-a merg la şcoală. În localităţile din scenariul roşu merg fizic doar copiii la grădiniţă şi clasele 1-4 la şcoală, restul fac şcoala online. În localităţile carantinate, toată lumea stă acasă, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că mai sunt multe detalii de clarificat: '' cum se verifică dacă un copil e bolnav sau nu, ce se face în acel caz, la câte cazuri se închide şcoala - şi că toate aceste lucruri vor fi rapid clarificate printr-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, care va fi pregătit azi şi mâine.''

"În consecinţă, pregătiţi copiii pentru şcoală", a conchis Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dupa cum a fost prezentata aceasta decizie, drept bonus de la stapanire, cred ca sclavii se caca pe ei de bucurie ca isi trimit in sfarsit copiii la scoala.

    Bucurati-va de lucruri marunte, romani... ! 

    1. Zise Cristian si mai lua o gura de aer...

      ROMANI. Nu cred ca dumnezeu v-a luat mintile si nu vedeti ca de cand CIOLACU si CIRACII lui,i-au predat Romania lui IOHANNIS,care dupa ce si-a instalat 'guvernul lui",Tara,a fost luata in stapanire pe persoana fizica de catre IOHANNIS,iar toate Deciziile importante pentru Tara si romani,au fost luate in totalitate de IOHANNIS,Guvernul,devenind o ANEXA a Cotroceniului.Iata ce spunea iohannis,dupa incendiul de la colectiv:"Tarziu,foarte tarziu.A fost nevoie sa moara oameni,ca aceasta demisie sa se produca". Dupa tragedia de la BALS,cand Tara este condusa de IOHANNIS si SLUGILE lui,iata ce spunea Iohannis:"Ce pot sa spun,condoleante familiilor indurerate,iar supravituitorilor insanatosire grabnica". Apoi,a laudat interventia salvatorilor de parca nu asta este menirea lor,adica,aceea ca la dezastre sa slaveze vietile romanilor aflati in pericol. O cerere de DEMISIE a Guvernului sau a vreunui Ministru,nu. Multi romani au spus dupa tragedia de la colectiv ca,focul a fost pus intentionat ca sa vada guvernul PSD,lucru care s-a si intamplat.Atunci,Iohannis si Slugile lui,ii cereau demisia si lui Arafat.Azi,Iohannis,il ridica in slavi pe Arafat,si indiferent cati Romani au murit,Guvernul lui si Arafat au luat cele mai bune masuri.Eu,cred ca Romanii,nu sunt ORBI si vad ca toate deciziile importante pentru Tara si Viata lor,sunt luate de Iohannis la Cotroceni,slugile mergand la palat,doar pentru asi lua notite si a pune in practica aberatiile lui.Cred ca TRAGEDIA de la BALS,i se datoreaza suta la suta lui IOHANNIS,care a fortat prin NELU TATARU,conducerile Spitalelor Suport covid sa mareasca numarul paturilor si astfel sa suprasolicite instalatiile electrice care au dus la dezastre. Romani,pana cand mai suportati BATAIA de JOC la care sunteti supusi de STAPANUL de la COTROCENI.?

      Nu vreau sa ma gandesc ce se v-a intampla cu Tara si Romanii,in cazul unui Cutremur major ca cel din 1977. Daca cineva poate sa spuna cum v-a fi atunci,sa o faca dar pertinent.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb