Klaus Iohannis anunţă oficial desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier

S.B.
Politică / 22 noiembrie 2021

Klaus Iohannis anunţă oficial desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial luni desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, Ciucă fiind şi el prezent alături de preşedinte, informează news.ro.

Preşedintele face anunţul după consultările cu partidele parlamentare.

"Bine aţi venit! Cred că e bine că am ajuns în faza asta când se conturează formarea unui guvern", a declarat şeful statului, la primirea delegaţiei formate din reprezentanţi ai PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor.

USR nu a onorat invitaţia preşedintelui, Dacian Cioloş spunând că partidul nu vrea să gireze acest simulacru de consultări.

"S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlament s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL - PSD - UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări. Am acceptat acest lucru şi am avut o discuţie pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe dl Nicolae Ciucă, aici de faţă, pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului pentru votul de încredere", a declarat preşedintele.

La rândul său, Nicolae Ciucă şi-a exprimat speranţa ca începând de joi noul guvern să poată începe să lucreze.

"În ultimele zile, am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlament, astfel încât să putem să asigurăm un govern care să asigure practic stabilitatea ţării. Practic, cetăţenii aşteaptă de la noi soluţii şi să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile pentru implementarea PNRR. E pentru prima data când în programul de guvernare avem un procent substanţial pentru ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiţii, soluţii, precum şi măsuri socialie. Sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă", a afirmat premierul desemnat.

Administraţia Prezidenţială a transmis că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Nicolae Ciucă.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 noiembrie 2021, decretul privind desemnarea domnului Nicolae-Ionel Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Plavanul si-a scos maCiuca la inaintare, cu care crede ca ii va speria pe romani!

    Nu mă sunați pentru felicitări. Sunt la golf până vineri ,iar apoi mă întâlnesc cu Ravasitoarea. Pe lunea viitoare. Abia aștept zăpada pentru sky !

    am spus de acum un an ce se intampla acum , adica aducerea asa zisei drepte la putere prin frauda , pentru a face hachitele serviciilor straine , si dupa distrugerea si inglodare in datorii a tarii , chipurile se face dreptate si vine asa zisa stanga la putere sa repare ce a stricat dreapta . aiurea ! circul asta se repeta de 30 de ani , prin rotatie , iar romanii fraieri se cearta intre ei , ca ai nostril sint mai buni , ba ai nostril , iar papusarii rad si-si umfla conturile . cine nu crede sa-i intrebe pe coldea , pe maior etc

    1. Mama Omida, lasa-ne! Tu nu vezi că ai nostri sunt doar proști, că asta-i media în țara asta? Cum sa-i cumpere serviciile străine? Poți cumpăra pe Dancila sau Iohannis care au stat față în față la alegeri ? Poți sau merită să mergi ca serviciu străin pe mâna lui Câțu sau Ciolacu șefii celor mai puternice partide de la noi ? Poți sau merită să mergi pe mâna lui Coldea? Toți ăștia ne reprezinta in cel mai mioritic mod ,niciun serviciu străin nu ar miza pe așa ceva!

      Serviciile străine mizează doar pe faptul că suntem lichele, fricosi, nu ne cumpără nimeni! Când au probleme pentru o multinationala pur și simplu intervine ambasadorul francez,german,american și noi ne supunem! Așa funcționează. Simplu! 

      unde ai gasit tu aia cu cumparatul a nu stiu cui ? te certi singur ! da-ti macar o palma daca tot ai chef de harta !

    Felicitări domnule președinte.

    Acum va aliați cu mult hulita ciuma roșie. 

    Erați criticul Nr 1, acum susținător.

    Ipocrizie? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb