Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că atâta timp cât mai are un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii în sistemul bugetar, informează Agerpres.
El a fost întrebat dacă situaţia economică în care este România impune tăieri de salarii şi concedieri în sistemul bugetar.
"Este într-adevăr o discuţie în spaţiul public care, după părerea mea, a luat-o într-o direcţie complet greşită. Situaţia economică a României este bună, avem creştere economică, avem dezvoltare, cu toate că suntem în mijlocul mai multor crize. În acelaşi timp, România dispune de oportunităţi imense de a obţine bani europeni. (...) Treaba Guvernului este clar să creeze cadrul pentru ca aceşti bani să fie atraşi în folosul românilor. (...) Nu există nicio gaură. Trebuie corectate lucrurile şi pe colectare şi pe partea de cheltuieli. Asta înseamnă că la anumite capitole banii trebuie folosiţi mai judicios. Nu este nevoie de tăieri. Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii", a spus Iohannis la Constanţa.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2023, 14:20)
Am inteles,
deci dupa alegeri,
Dumnezeu sa aiba mila de romanii saraci
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2023, 14:58)
E corect
Consider că nu e corectă însă pensionarea din MAI și reangajarea tot acolo pt cumulul pensiei cu salariul....
3. fără titlu
(mesaj trimis de Sergiu în data de 13.04.2023, 15:03)
Motto:
„Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”
(Ion Luca Caragiale- O scrisoare pierdută)
Curat Caragiale! Nu exista solutii miraculoase. România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu a făcut reforma administrativ-teritorială . Noi încă ne conducem după legi comuniste din 1968, adică centralism democratic-socialist, în plin capitalism democratic-european. Ori acest centralism este o frână a dezvoltării economice. Prin regionalizare s-ar desfiinţa foarte multe structuri inutile populate cu tot felul de nepotisme. Un alt avantaj este decimentarea reţelelor clientelare construite in timp de peste 50 de ani. Dacă s-ar sparge astfel de strcturi, s-ar crea şansa ca România să renască administrativ ca ţară.
Asadar, pentru reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, sunt necesare reforme structurale profunde precum:
-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
-Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
-În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
-Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
– Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
De asemenea, atragerea fondurilor europene in special pentru proiectele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este conditionata de îndeplinirea programului de reforme propuse de România si agreate împreuna cu oficialii Comisiei Europene, si anume:
-Reforma pensiilor;
-Reforme în politica fiscală;
-Revizuirea cadrului legislativ pentru companiile cu capital de stat;
-Revizuirea sistemului de salarizare în administrația publică;
–Crearea și operaționalizarea Bancii Naționale de Dezvoltare;
–Un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice;
-Modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție;
-Transport fără emisii de carbon;
-Energie Regenerabilă.
Iohannis traieste pe alta lume cand afirma ca "Situaţia economică a României este bună, avem creştere economică, avem dezvoltare". Cu oameni politici precum Iohannis , Ciucă , Ciolacu si altii ca ei, nu exista nicio șansă de redresare.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2023, 23:05)
Dupa ce ne-ai saracit si jecmanit ce sa mai tai. Am ajubs la sapa de lemn.