KLAUS IOHANNIS: Ordonanţa privind amnistia şi graţierea - "o catastrofă pentru România"

V.D.
Politică / 29 noiembrie 2018

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare - Iohannis: Dacă PSD doreşte să dea lege să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi legi să-i sechestreze pe români în ţară, atunci e o guvernare antiromânească

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că, dacă PSD doreşte să dea legea de amnistie şi graţiere "ca să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie" şi să dea legi ca să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, atunci "această guvernare, această abordare pesedistă este una antiromânească". Preşedintele a spus că faptul că Teodorovici este încă în funcţie arată că declaraţia sa este agreată de PSD.

Întrebat despre declaraţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind limitarea la 5 ani a dreptului de a lucra într-o ţară UE, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat: "Sper că nu folosesc o expresie nepotrivită. Când am citit acea ştire, ca să spun aşa, am luat act cu stupefacţie de propunerea unui membru marcant PSD de a sechestra pe români în interiorul graniţelor ţării. Aşa ceva s-a întâmplat doar pe vremea comuniştilor. Este extrem, extrem de inoportună o astfel de abordare şi mă îngrijorează foarte mult. Dacă asta doreşte PSD, să dea legea de amnistie şi graţiere să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie şi să dea legi ca să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, adică să anuleze pentru care noi cu toţii am luptat decenii, atunci nu pot să spun decât că această guvernare, această abordare pesedistă este una antiromânească".

"În orice ţară normală, un ministru care face astfel de declaraţii şi nu are acoperire politică, a doua zi pleacă. Faptul că nu a plecat mie îmi arată că asta este o abordare agreată de PSD şi acest lucru mă supără foarte tare şi cred că în acelaşi fel supără pe milioane de români. Cum poate PSD să-şi imagineze că dreptul la liberă circulaţie şi dreptul la muncă pe care l-au câştigat românii cu greu poate fi anulat doar aşa că un partid îşi doreşte nişte soluţii total ieşite din tiparele europene", a subliniat preşedintele.

--------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că o ordonanţă privind amnistia şi graţierea ar fi "o catastrofă pentru România" şi ar declanşa o criză politică fără precedent.

"O astfel de ordonanţă, care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. (...) Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a comentat că, dacă PSD vrea să dea ordonanţă pentru amnistie "ca să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie", aceasta este o "abordare anti-românească", amintind totodată şi de declaraţiile ministrului de finanţe privind permisele de muncă pentru români.

Preşedintele a amintit de momentul OUG 13 care a dus la manifestaţii ample de stradă la începutul lui 2017 şi a făcut apel "la politicienii din PSD care sunt lucizi ca să întreprindă orice consideră ei ca o astfel de OUG să nu iasă din Guvern". "O astfel de ordonanţă ar declanşa o criză politică fără precedent", a spus Iohannis.

Şeful statului a completat că va face tot ce poate din poziţia de preşedinte să nu se ajungă la o situaţie de acest tip.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. total de acord cu johannis

    1. Ce spune Iohannis Fake nici nu merita sa citesti !! Pana acum, tot ce a facut e o catastrofa pentru Romania !!!!!

      Sa ne amintim doar cum s-a opus OUG 13... Din cauza lui, nemernicul, nici acum n-a scapat inca Dragnea si restul gastii de infractori de amenintarea puscariei... Peste poate, moncher, ma-ntelegi?!?

      Asa ceva nu mai poate fi tolerat!!! Adica sa nu mai putem noi, un partid intreg, ba inca cel mai mare din Romania, sa ciordim linistiti ca stau astia sa ne-asculte cum mai punem la cale cate-o matzogarie tovarasheasca?!? Pai noi pentru ce am castigat alegerile, nu ca sa ciordim in voie???

      Tudorele, fa ceva!!! 

    Securistii basisti nu inteleg ca s-a terminat cu influentarea banditista a fascistilor de la DNA ! In orice tara europeana teroarea procuraturii e pedepsita aspru !

    Astept de la PSD sa introduca legea raspunderii materiale si penale pentru procurorii ce incalca legile si drepturile omului ! Iar cei ce se antepronunta sa fie scosi din magistratura ! 

    1. Nemernicii,chinuie un popor,pentru a-l inchide pe DRAGNEA.

      In orice tara europeana teroarea procuraturii e pedepsita aspru!!!

      Ca sa dam si niste exemple, iata - Belarus, Rusia, Turcia...

      Pai ce, n-ajung?!? Restul, dupa cum bine se stie, sunt cumparate de Soros... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb