Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului European

G.D.
Politică / 9 februarie 2023

Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Actualizare Preşedintele Iohannis şi alţi lideri europeni - întâlnire cu preşedintele Zelenski

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierii Suediei, Ulf Kristersson, Spaniei, Pedro Sanchez, Poloniei, Mateusz Morawiecki, Italiei, Giorgia Meloni, şi Olandei, Mark Rutte, s-au întâlnit, joi, în marja reuniunii extraordinare a Consiliului European cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski...Citeşte mai mult...

Actualizare Klaus Iohannis s-a adresat Consiliului European

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut astăzi, 9 februarie 2023, la Bruxelles, Regatul Belgiei, declaraţii de presă înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European...Citeşte mai mult...

---

Actualizare KLAUS IOHANNIS: "Preşedintele Zelenski participă, efectiv, astăzi, la şedinţa Consiliului European, când discutăm despre Ucraina"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, la Bruxelles, că preşedintele Volodimir Zelenski participă, efectiv, astăzi, la şedinţa Consiliului European, când se discută despre Ucraina şi că vor exista întâlniri în formate restrânse cu preşedintele Ucrainei, iar el va participa în primul grup care se va întâlni cu liderul ucrainean, conform News.ro.

"Întâlnirea de astăzi începe cu tema Ucraina, într-un fel foarte special, preşedintele Zelenski participă, efectiv, astăzi, la şedinţa Consiliului European, când discutăm despre ucraina. Temele sunt cunoscute, temerile sunt cunoscute, îl vom asigura de solidaritatea noastră, de sprijinul nostru, de unitatea noastră iar eu voi reitera sprijinul României pentru ucraina. Evident că voi menţiona şi sprijinul dat şi până acum, începând din prima zi de război şi faptul că vom continua să sprijinim Ucraina", a spus preşedintele României.

El a arătat că sunt câteva pachete care vor fi prezentate de Comisie, în spriijinul Ucrainei. "Important este de reţinut că, după plenul Consiliului, vor exista întâlniri în formate restrânse cu preşedintele Zelenski, eu voi participa în primul grup care se întâlneşte cu preşedintele, împreună cu alţi şefi de stat şi de guvern", a spus el.

---

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 9-10 februarie 2023, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se va desfăşura la Bruxelles, Regatul Belgiei, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, în cadrul reuniunii Consiliului European vor fi abordate ultimele evoluţii privind războiul de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, inclusiv în contextul împlinirii în curând a unui an de la declanşarea acestuia, urmând să fie reafirmat angajamentul Uniunii Europene şi al statelor membre pentru sprijinirea Ucrainei pe toate palierele, precum şi pentru angajarea în continuare a răspunderii Federaţiei Ruse.

Liderii europeni vor analiza, totodată, cele mai bune soluţii la nivel european pentru asigurarea competitivităţii pe termen scurt şi lung a economiei Uniunii Europene şi adaptarea acesteia la dubla tranziţie verde şi digitală, pornind de la propunerile prezentate de Comisia Europeană prin Planul Industrial Green Deal.

Un alt subiect aflat pe agenda reuniunii este gestionarea migraţiei, ca provocare ce necesită un răspuns european comun, cu scopul de a agrea căi concrete de acţiune în ceea ce priveşte dimensiunea externă a migraţiei, controlul frontierelor externe, cooperarea privind returnarea şi readmisia sau combaterea traficului de migranţi, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Kloud Johanis

    1. HAI LA NOI,SA MANCAM NIMIC.!

      Dupa ce ursul panda s-a trezit din letargie,a plecat la bruxelles sa se inchine la MOASTELE sfantului ZELENSKI si sa se alinieze bogatilor lumi ca romania o sa aibe grija de ucrainieni,nu de romani,intrucat iohannis este neamt nu roman.Dupa nenorocirea care a lovit turcia,asazisi democrati,au ajutat poporul turc sa treaca peste nenorocire asa cum este normal. Dumnezeu,a hotarat ca devastatorul cutremur,sa loveasca si siria. Ce au facut STAPANII lumi.? Nu au trimis nici un ajutor siriei,deoarece BASHAR al-Asaad nu a vrut ca tara lui sa fie ocupata de capitalisti. Asa ca daca facem o paralela intre razboiul din ucraina si cel din

      siria,observam ca teroristul PUTIN,nu este singurul terorist de pe glob ci cei care cica sunt democrati,sunt la fel de TERORISTI. In acest caz,unde este JUSTITIA DIVINA.? 

    Element de umplutură, dă bine la numărul participanților, consum inutil de kerosen dus-întors!

    1. exact!dar dislocuieste un volum mare de aer!

    Iohannis impreuna cu nevasta-sa a vandut copii strainilor pt organe .dinbanii obtinuti si-au cumpara 7 case . Acuzatia a fost lansata de RTV in campania elecorala din 2014 . Aceasta acuzatie nu a fost dezmintita de iohanis niciodata .

    E o definitie romaneasca :Participa dar nu intra...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb