KLAUS IOHANNIS: "Progresele societăţii româneşti din ultimii ani în ce priveşte lupta anticorupţie sunt vizibile"

S.B.
Politică / 9 decembrie 2020

"Progresele societăţii româneşti din ultimii ani în ce priveşte lupta anticorupţie sunt vizibile"

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, în mesajul transmis de Ziua Internaţională Anticorupţie, că este "absolut fundamental" pentru sănătatea statului şi a societăţii ca fenomenul corupţiei să fie combătut cu fermitate de instituţiile responsabile, fie că este vorba despre corupţie politică, financiară, administrativă sau academică, corupţia din sistemul sanitar sau din educaţie, informează news.ro.

"Progresele societăţii româneşti din ultimii ani în ceea ce priveşte lupta anticorupţie sunt vizibile, dar efortul instituţiilor în această direcţie trebuie să fie unul continuu şi susţinut, respectând întru totul principiul potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege", consideră Iohannis.

"Ziua Internaţională Anticorupţie, instituită prin Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, reprezintă un prilej de a ne reaminti că eforturile noastre, ale tuturor, pentru o societate mai bună, în care integritatea este asumată la orice nivel, trebuie să continue într-un mod susţinut. Corupţia este un fenomen complex, adânc înrădăcinat în practicile celor care urmăresc folosirea puterii publice în interes personal sau de grup. Într-un sens larg, corupţia nu vizează doar luarea şi darea de mită. Mituirea, nepotismul, abuzul de putere sunt toate forme ale acestui flagel care erodează, de fapt, dezvoltarea unei societăţi", a afirmat Klaus Iohannis în mesajul transmis, miercuri, cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie.

El a subliniat că sancţiunile trebuie să fie de aşa natură încât să descurajeze corupţia.

"Fie că vorbim despre corupţie politică, financiară, administrativă sau academică, corupţia din sistemul sanitar sau din educaţie, este absolut fundamental pentru sănătatea statului şi a societăţii ca acest fenomen să fie combătut cu fermitate de instituţiile responsabile. Dimensiunea sancţionatorie trebuie să fie, într-adevăr, de natură să descurajeze aceste comportamente nocive care fac mult rău societăţii şi îi frânează progresul", a spus şeful statului.

Iohannis a adăugat însă că un rol important îl joacă educaţia.

"În acelaşi timp, fără un efort preventiv sistemic, axat pe construirea unei culturi a integrităţii, combaterea faptelor de corupţie nu va fi suficientă. Sistemul de educaţie formează viitori cetăţeni, iar asumarea unor valori comportamentale şi interiorizarea lor se realizează încă din primele etape ale dezvoltării tinerilor. Este, aşadar, nevoie să se discute mai mult despre valori şi despre moralitate în şcoli, într-un mod practic, interactiv", a susţinut Iohannis.

În mesajul preşedintelui se mai arată că: "Progresele societăţii româneşti din ultimii ani în ceea ce priveşte lupta anticorupţie sunt vizibile, dar efortul instituţiilor în această direcţie trebuie să fie unul continuu şi susţinut, respectând întru totul principiul potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege. Este nevoie deopotrivă şi de o atitudine fără echivoc a cetăţenilor faţă de actele de corupţie, care să se traducă printoleranţă zero faţă de cei care recurg la asemenea acte", potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ici și colo...

    1. SACALUL de la Cotroceni,nu are numai un tupeu nemarginit,dar are si un obraz asa de gros,ca de craciun,chiar daca l-ai parli cu butelia in loc de paie si tot nu ar crapa.Pai cand a fost primarul Sibiului,a fost cel mai mare corupt din Romania,prin retrocedarea cladirilor care au apartinut organizatiei HITLERISTE din timpul razboiului pe teritoriul Romaniei(confiscare de statul roman,in baza legii internationale) catre FDRGul de azi,facand din aceata organizatie continuarea celei veci(dupa logica).Apoi,a FURAT CASELE Romanilor cu acte false(lucru dovedit de instante prin hotarari definitive). De cand este presedinte a tolerat PNListilor pe timpul epidemiei acte de CORUPTIE de care nu face vorbire ,a adus prin PNL in Tara masti neconforme care fiind cumparate pe bani multi de cetateni,i-a imbolnavit in loc sa ii apere de virus.Uni dintre cei imbolnaviti,probabil au murit cu zile si nu raspunde nimeni.Apoi,nu a respectat CONSTITUTIA si legile Tarii,devenind un SATRAP,care face prin Romania ce il taie capu.Oare un asazis presedinte are dreptul sa vorbeasca de CORUPTIE in romania,sau trebuie sa fie DEMIS si apoi judecat.Ce ziceti Romani?

    Care anticoruptie, Plavane? Aia facuta de Kovesi, Portocala si Onea, prin care oricine nu era loial 100% statului paralel "de drepti" i se faceau dosare la comanda? Sau aia prin care mai toate afacerile cu capital romanesc erau anchetate, amendate si apoi falimentate ca sa puna apoi mana pe ele SRI-ul, evident gratis in timp ce, de marile afaceri si spagi astronomice ale strainezilor nu se atingeau nici macar cu o floare? Dar cu mega-dosarele de miliarde de Euro, incuiate in sertare, in care erau implicati toti din clasa politico-securista damboviteana, Microsoft, EADS, mafia retrocedarilor ilegale si mafia taierilor de paduri, acolo ce anticoruptie s-a facut, Plavane infect?

    fals si uz de fals

    pai cand te vedem pe tine na aducem aminte de toate datoriile pe care le avem! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb