KLAUS IOHANNIS: "PSD şi ALDE obstrucţionează justiţia"

I.M.
Politică / 3 iunie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că votul dat luni, în Senat, cu privire la cererea de încuviinţare a urmării penale în cazul preşedintelui Senatului reprezintă un act de "crasă sfidare" a românilor care şi-au exprimat votul la referendum, punctând că "PSD şi ALDE continuă să obstrucţioneze Justiţia, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală".

"PSD şi ALDE continuă să obstrucţioneze Justiţia, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că votul dat astăzi în Senat reprezintă un act de crasă sfidare a românilor care şi-au exprimat opţiunea clară la referendumul din 26 mai. La doar câteva zile după ce românii au sancţionat explicit şi dur politica PSD-ALDE de a pune instituţiile statului în slujba protejării politicienilor cu probleme penale, senatorii majorităţii se dezic de mandatul primit de la cetăţeni", se arată într-un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială, informează Agerpres.

Şeful statului susţine că prin votul dat în Senat parlamentarii PSD-ALDE se "descalifică în faţa propriilor cetăţeni şi dovedesc astfel că nu sunt altceva decât o ruşine pentru ţara lor".

"România şi-a reconfirmat pe 26 mai parcursul demn în rândul statelor cu democraţii consolidate, în care nimeni nu este mai presus de lege. Respectarea acestui vot este obligatorie pentru toţi parlamentarii, iar cei care refuză îi trădează practic pe cetăţenii care i-au trimis în Parlamentul României să îi reprezinte, şi nu să reprezinte interesele unor politicieni care trebuie să răspundă în faţa legii. PSD şi ALDE nu au înţeles nimic din votul dat de români la referendum şi, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat, demonstrează că nu au niciun gând să se reformeze, dimpotrivă, continua practică de blocare a Justiţiei", mai afirmă Iohannis, conform Agerpres.

El îi atenţionează pe parlamentarii PSD-ALDE că vor fi aspru sancţionaţi la urne.

"Preşedintele Klaus Iohannis atenţionează parlamentarii actualei majorităţi că se află într-o gravă eroare dacă îşi imaginează că pot continua să calce în picioare valorile fundamentale ale democraţiei şi statului de drept fără să suporte consecinţele. Cetăţenii români nu mai tolerează acest comportament ilegitim, iar cei responsabili vor fi aspru sancţionaţi la urne", spune şeful statului.

Senatul a respins luni, în plen, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 38 de senatori, 71 au votat împotrivă şi unul s-a abţinut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. FRÂNA- CU BĂLTIREA - E LA parlament....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb