KLAUS IOHANNIS: "Voi convoca Parlamentul pentru marţi, iar miercuri şi joi voi avea consultări cu partidele"

Andrei Stan
Politică / 16 decembrie 2016

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare 16:25 Iohannis: "Eu îmi doresc ca PNL să devină puternic, nu vreau să îl transform în partid de în buzunar"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi că îşi doreşte ca PNL să fie un partid puternic şi că nu vrea îl transforme într-un "partid de buzunar".

Şeful statului a răspuns, astfel, criticilor liberalului Ludovic Orban, care a susţinut că PNL nu mai trebuie să fie condus de "şefi agreaţi de alţi şefi".

Klaus Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă: "Eu îmi doresc un PNL puternic şi în niciun caz nu este dorinţa mea să transform PNL într-un partid de buzunar. Dorinţa mea, dar asta depinde foarte mult de cei din PNL, este să se transforme într-un partid foarte puternic".

Întrebat dacă are vreo vină pentru situaţia actuală din PNL, şeful statului a spus: "Cu siguranţă, dar nu cred că se numeşte vină, cred că se numeşte altfel. Da, eu am participat la formarea noului PNL din vechiul PNL şi vechiul PDL, iar în ceea ce priveşte buzunarul nu am găsit niciun partid şi nici nu am de gând".

Fostul lider liberal Ludovic Orban a afirmat, în două postări succesive pe Facebook, că e timpul ca în PNL să tacă şefii şi "ţuţerii" care le-au fost complici şi că PNL trebuie condus de "lideri autentici legitimaţi prin votul bazei partidului".

Acesta a scris: "În PNL subiectul demisiilor este secundar. Este timpul ca în PNL să tacă şefii şi ţuţerii care le-au fost complici. Nu avem şansa să renaştem partidul decât dacă ascultăm cu mare atenţie ce spun membrii de la baza PNL, simpatizanţii partidului (atât cei care ne-au votat, cât şi cei care nu au vrut să ne voteze) şi mai ales să ascultăm vocea celor 60% dintre cetăţenii români care nu şi- au exprimat votul.(...) Nu facem nicio brânză dacă înlocuim nişte şefi numiţi cu alţi şefi numiţi. Niciunul dintre şefii numiţi la nivel naţional şi judeţean nu trebuie să candideze. Partidul Naţional Liberal nu mai poate fi condus de şefi agreaţi de alţi şefi, dinăuntru sau din afara partidului, ci de lideri autentici legitimaţi prin votul bazei partidului".

Foarte mulţi lideri au încercat şi încearcă în continuare să se legitimeze prin "uşa deschisă" pe care o au la Cotroceni, a precizat Ludovic Orban.

"Multe numiri de oameni au fost făcute ca venind dinspre palat", a mai scris acesta.

(S.A.)

-----------

Actualizare 14:55 Iohannis: "Am avut o discuţie informală cu Tăriceanu; nu am discutat despre PNL"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, că a avut o discuţie informală cu liderul ALDE. Călin Popescu Tăriceanu, discuţie care nu a vizat PNL.

Şeful statului a precizat: "Am avut o discuţie cu domnul Tăriceanu, o discuţie informală, o discuţie politică şi nu s-a referit la PNL".

Klaus Iohannis nu a vrut să spună despre ce a discutat cu liderul ALDE.

Întrebat dacă a discutat cu Tăriceanu despre desemnarea acestuia ca prim-ministru, preşedintele a răspuns: "Nu am discutat aşa ceva, nici nu era cazul. Aia cu premierul era după consultări".

Klaus Iohannis nu a vrut să precizeze dacă a purtat discuţii şi cu alţi politicieni.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:35 Iohannis convoacă noul Parlament la consultări, pe 20 decembrie; partidele, chemate la consultări pe 21 şi 22 decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că va convoca noul legislativ pentru consultări marţi, 20 decembrie, la ora 12. De asemenea, Iohannis a convocat partidele politice pentru consultări pe 21 şi 22 decembrie.

"Votul popular de la aceste alegeri nu a desemnat niciun partid cu majoritate absolută", a mai declarat Iohannis.

Şeful statului a felicitat partidele care au reuşit să intre în Parlament şi în primul rând PSD, care a obţinut cel mai bun scor.

De asemenea, el i-a felicitat pe toţi cei 465 de parlamentari care vor forma noul Parlament.

(J.F.)

----------

Preşedintele Klaus Ionhanis va face o declaraţie de presă, astăzi, la Palatul Cotroceni, la ora 14.30, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cu toata dragostea mea pt PNL ( cum ar spune dl. Chireac :) ) prezenta in umbra a domnului Johannis nu face deloc bine PNL-ului. PNL , daca vrea sa mai conteze pe scena politica , trebuie de urgenta sa-si recastige personalitatea si curajul de a avea opinii proprii. In ultimii 2 ani au fost tot timpul crispati, tematori , fara o voce clara , ezitanti si lucrul asta s-a vazut si a contat.

    1. Minti, l-au avut si il au pe Zamfart, senatorul de Brasov, salvatorul poporului!

      Sa apeleze la domnul Basescu ; ii va urca pe val. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb