Preşedintele Klaus Iohannis salută demersul omologului său de la Chişinău, Maia Sandu, privind semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi subliniază că ţara noastră va acorda tot sprijinul în acest demers, potrivit Agerpres.
"Salut cu căldură demersul istoric de astăzi al preşedintei Maia Sandu. România va continua să fie un susţinător sincer, constant şi activ al locului Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers", a scris şeful statului, joi, pe Twitter.
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi cererea de aderare la Uniunea Europeană, documentul urmând să fie expediat în scurt timp liderilor instituţiilor europene.
Documentul a fost semnat şi de şefa Guvernului, Natalia Gavriliţa, şi de preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.
Maia Sandu a precizat că cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană îi este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi că ea va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare.
Tot joi, şi Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2022, 06:56)
Ii unim cu România
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.03.2022, 09:10)
Intrarea Moldovei in UE inseamna o reducere a semnificatiei granitei moldo-romanefara ca statalitatea Moldovei sa fie mult diferita. Insa, Moldova are zilele acestea o sansa irepetabila, ca in vremea lui Cuza, Unirea cu Romania si plasarea ei sub umbrela NATO. Desigur o asemenea stratagema este dificila dar acum pare sa aiba sorti de izbanda. Si, daca Moldova va face miscarea aceasta se va izbavii, va fi izbavita asa cum omenirea a fost izbavita prin jertfa lui Isus.