"Kodak" - al şaptelea trimestru consecutiv cu pierderi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 august 2006

"Eastman Kodak" Co. din SUA, cel mai mare producător mondial de film fotografic, anunţă cel de-al şaptelea trimestru consecutiv cu pierderi, ca urmare a disponibilizărilor şi a închiderii unor fabrici. Astfel, în perioada aprilie-iunie 2006, compania a înregistrat pierderi nete de 282 milioane de dolari sau 98 de cenţi/acţiune, comparativ cu 155 milioane de dolari sau 54 de cenţi/titlu în intervalul similar din 2005. Vânzările "Kodak" au scăzut cu 8,8%, la 3,36 miliarde de dolari. Analiştii aşteptau vânzări de 3,45 miliarde de dolari.

Directorul executiv al companiei, Antonio Perez, a anunţat că societatea ar putea reduce mai multe locuri de muncă decât anticipa iniţial - 27.000, iar această măsură ar putea costa 3,4 miliarde de dolari. Perez accelerează procesul de trecere de la filmul clasic la tehnologia digitală.

"Am avut rezultate mai proaste în unii ani, care au determinat pierderi trimestriale, însă niciodată nu s-au ridicat la acest nivel", declară Lawrence Matteson, fost angajat al "Kodak" în perioada 1965- 1991, pensionat din funcţia de prim-vicepreşedinte.

"Kodak" vrea să externalizeze producţia de aparate digitale.

Astfel, "Flextronics International" Ltd. din Singapore a decis să preia activităţile de asamblare a camerelor digitale, producţia şi testarea aces-tora.

"Kodak" va continua să realizeze design-ul aparatelor foto şi activităţile de cercetare, iar aproximativ 550 de angajaţi ai "Kodak" se vor alătura echipei "Flextronics", cel mai mare producător mondial de aparatură electronică pentru alte companii.

Pentru întregul an, "Kodak" aşteaptă pierderi de 500-850 de milioane de dolari, respectiv un profit de 450 milioane pe segmentul produselor digitale.

Vânzările ar putea să scadă, per total, cu 3% în 2006, mai spun oficialii companiei. În schimb, vor creşte cu 10% livrările de aparate digitale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb