Kovesi rămâne fără contracandidat la şefia Parchetului European

P.P.
Politică / 5 iulie 2019

Kovesi rămâne fără contracandidat la şefia Parchetului European

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi în curs pentru Şefia Parchetului European, este favorit să preia Şefia Parchetului Naţional Financiar francez, echivalentul DNA din Franţa, potrivit televiziunii franceze TV5.

Bohnert ar urma să-i ia locul actualei şefe a PNF, Eliane Houlette, căreia i s-a încheiat mandatul. Dacă Bohnert va fi numit în fruntea DNA-ului francez, Consiliul UE nu ar mai avea practic nici un motiv să se opună numirii lui Kovesi la şefia Parchetului European.

Consiliul UE l-a susţinut până acum pe Jean-François Bohnert în cursa împotriva lui Kovesi, care la rândul său este susţinută de Parlamentul European. Cele două instituţii europene nu au ajuns la un compromis atât timp cât ambii candidaţi şi-au menţinut poziţiile.

Parchetului Naţional Financiar a fost înfiinţat în 2014 ca un instrument de luptă împotriva criminalităţii financiare şi în cinci ani de activitate a avut câteva reuşite majore: condamnarea lui Claude Gueant (mâna dreaptă a lui Nicolas Sarkozy) şi a lui Teodorin Obiang (vicepreşedinte în Guineea Ecuatorială), dar şi forţarea filialei elveţiene a băncii HSBC la plata unei sume de 300 de milioane de euro pentru evitarea unui proces. De asemenea, PNF a deschis un răsunător proces de corupţie împotriva ex-preşedintelui Nicolas Sarkozy, o premieră în istoria Franţei.

Autorităţile îl privilegiază pe Jean-François Bohnert, actual procuror general la Reims, pentru a conduce Parchetul Naţional Financiar, potrivit Le Monde. Numirea în funcţie este făcută prin decret al preşedintelui Emmanuel Macron, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii din Franţa.

Reamintim că Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, din care face parte şi partidul preşedintelui Emmanuel Macron, a declarat miercuri că, după repartiţia funcţiilor de conducere stabilită în Consiliul European de marţi, candidatura Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European se bucură de un nou argument, cel al echilibrului geografic. Fostul premier a anunţat că se va implica pentru a o susţine pe fosta şefă DNA să ajungă procuror-şef european şi că va face acest lucru mai ales purtând discuţii cu partenerii francezi din interiorul grupului Renew. "Vom ajuta noua preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene să ajungă la un acord cu Parlamentul European, inclusiv prin discuţii cu partenerii noştri francezi din familia noastră politică", a declarat Dacian Cioloş într-o conferinţă de presă a Renew Europe la Bruxelles.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb