LA 30 SEPTEMBRIE 2016 Profit net de 657 milioane lei, pentru Banca Transilvania

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 noiembrie 2016

Profitul net al Băncii Transilvania (TLV) s-a cifrat la 657 milioane lei, iar cel al Grupului Financiar Banca Transilvania a fost de de 698 milioane lei, în primele nouă luni, potrivit unui comunicat al băncii.

Veniturile operaţionale au ajuns la 2.240,4 milioane lei, iar profitul net, la 698 milioane lei, la nouă luni, precizează raportul TLV, care mai adaugă: "Activele băncii sunt de 48,14 miliarde lei, creditele nete însumează 26,4 miliarde lei, iar resursele atrase de la clienţi, 39 miliarde lei".

Ömer Tetik, Directorul General BT, afirmă: "Rezultatele băncii sunt foarte bune, înregistrăm profitabilitate şi eficienţă operaţională. Suntem atenţi la noi oportunităţi ale pieţei, iar în curând ne vom extinde în zona microîntreprinderi şi vom folosi tot mai mult mediul digital pentru o experienţă cât mai bună pentru clienţii noştri ".

Reprezentanţii băncii transmit că eficienţa operaţională BT confirmă trendul înregistrat în primul semestru al acestui an, raportul cost/venit fiind de 40%; "Dacă excludem efectul tranzacţiei Visa Europe, care se ridică la 185 milioane lei, valoarea indicatorului cost/venit rămâne la o valoare confortabila, de 43%".

Banca Transilvania a acordat clienţilor IMM peste 13.000 credite noi în primele 9 luni ale anului: "În perioada ianuarie - septembrie a.c., la nivel brut, înainte de înregistrarea scoaterilor în afara bilanţului, creditele BT au crescut cu 6,3%, balansat pe toate liniile de afaceri - ceea ce corespunde unei creşteri de 8,2% a bilanţului organic al Băncii Transilvania, excluzând portofoliul preluat de la Volksbank".

Raportul credite/depozite este de 72% la sfârşitul primelor 9 luni ale anului 2016;

BT a înregistrat la 30 septembrie 2016 cheltuieli nete cu ajustări de depreciere şi provizioane de 510,1 milioane lei (incluzând impactul scoaterii în afara bilanţului a 1.719 milioane lei); cea mai mare parte a provizioanelor înregistrate ca şi cheltuială pe parcursul trimestrului III a acestui an sunt preponderent aferente operaţiunii de creştere a calităţii activelor şi continuă abordarea prudentă a băncii în ceea ce priveşte gestionarea riscului de credit.

Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 5,55% din totalul portofoliului de credite al BT, o îmbunătăţire semnificativă faţă de 9,75%, la sfârşitul anului 2015, conform băncii

Acoperirea creditelor neperformante cu provizioane aferente şi garanţii ipotecare este în continuare la un nivel confortabil, de 123,32%, în conformitate cu apetitul de risc al băncii;

Solvabilitatea BT, luând în considerare profitul pe cele 9 luni ale anului 2016 este de 19,12% (fără profit este de 16,91%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb