LA FINALUL LUNII IULIE, Numai cinci burse europene sub BVB, la capitalizare

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 august 2008

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat o capitalizare totală de 16.574 de milioane de euro, la finele lunii iulie a acestui an, cu 23% mai redusă decât cea obţinută la sfârşitul anului 2007, potrivit unui raport emis de către Federaţia Europeană a Burselor de Valori (FESE - Federation of European Securities Exchanges). Conform raportului, mai prost decât BVB, la capitolul capitalizare, stăteau numai bursele din Bratislava, Bulgaria, Cipru, Ljubljana şi Malta, dintre membrii FESE. Primele clasate, la finalul lui iulie, au fost Euronext şi London Stock Exchange, cu capitalizări de 2.157.980 milioane euro şi, respectiv, 2.037.621 milioane euro.

Bursa de Valori Bucureşti are un număr redus de societăţi active, doar 61 de companii autohtone şi o singură societate străină listate pe Bursă, spre deosebire de celelalte burse din zonă. Bursa din Londra are o ofertă formată din acţiunile a 3.234 de emitenţi. La acest capitol, BVB stă mai bine decât bursele din Budapesta (44 companii), Malta (19 companii) şi Praga (33 companii).

Bursele spaniole (Spanish Exchanges) însumează peste 3.600 de companii cu titluri lis­tate, dintre care 3589 de societăţi sunt spaniole şi 40 străine.

Printre cele mai tranzacţionate titluri, anul acesta, de pe Bursa de Valori Bucureşti se numără cele din sectorul bancar, şi anume "Banca Transilvania" (simbol TLV), "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) şi "Erste Bank"(simbol EBS), iar din celelalte sectoare predomină tranzacţiile cu acţiunile "Petrom" (simbol SNP) şi "Azomureş" (simbol AZO).

Din Federaţia Europeană a Burselor de Valori fac parte 42 de Burse de Valori, prin 23 de membri cu drepturi depline, din toate ţările membre ale Uniunii Europene şi Islanda, Norvegia şi Elveţia, precum şi 7 membrii corespondenţi din pieţele emergente europene.

Bursa de Valori Bucureşti face parte şi din Federaţia Internaţională a Burselor de Valori (The World Federation of Stock Exchanges), unde a devenit membru afiliat cu ocazia întâlnirii anuale a Consiliului Director al acestei Federaţiii la 29 ianuarie 2007, de la Paris.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu daca "titlul': Degringolada este ce-l mai potrivit !!!.Asi vrea sa gasesc unul altul dar nu-l gasesc imediat asa ca ..........Nu stiu cum asi face sa fiu cat mai inteles ce cred eu despre ce se intanpla de o perioada (ultimile 2 luni ) pe bursa din Romania.. Direct si fara menajamente :"santaj la investitorii care sunt pe "piata" ( si acestia din nefericire sunt destui de multi si rog sa ma scuze,) care nu au notiunile suficiente sa stie cum ,cand sa-si valorifice un drept,acea "actiune pe care o detine la o anumita societate. Cine ar trebui defapt sa iasa la rampa....si sa incerce sa mai explice cate ceva ......?.I In primul rand managementul societatilor emitente. Nu toti insa ca si aici sunt destui care nu vor sa-si prezinte "societatea " cat mai corect si mai transparent....sunt si ei...nu santajisti ci cum ii zice....,a da 'complice. Ma credeti???  

    Stimati investitori de buna credinta si chiar daca sunteti chiar "speculativi" nu este ni-ci o problema...feritiva insa de acesti "santajisti" Sa stiti ca "ei" nu va cunosc direct ca persoane va "informeaza" pe bursa la rubrica OFERTA/CERERE.....,ei incearca sa simuleze,atentie sa simuleze ,corect prin cerere si oferta.......mai departe ce se intampla...va prinde intr-o stare emotionala...si va vindeti actiunile la un pret...departe mult de valoarea lui catu-si mai apropiatat de ceeace reprezinta acea societate (emitent) in mediul economico social.. 

    Intrebarea mea este de ce totusi nimeni si absolut nimeni nu incearca sa explice catusi de putin ca nu este inregula ce se intampla pe BURSA???? UN conducator al unei societati ,macar unul..sa vad ca incearca sa-si sustina SOCIETATEA (acolo unde este el convins) si ca ,,capitaliizarea de pe bursa este pe departe de ,fie chiar cea contabila fie ca potential.

    In fine ar mai fi multe de spus.....,ma doare sufletul pentru acei investitori care sunt trasi in cursa.......Din partea mea sa crape "santajisti" eu nu-mi vand actiunile sub manevrarea lor lisita de....... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb