LA ÎNCEPUTUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE Acţiunile Meta Estate Trust intră la tranzacţionare în Piaţa AeRO

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 26 august 2022

Acţiunile Meta Estate Trust intră la tranzacţionare în Piaţa AeRO

Compania vine la bursă cu o evaluare de 104 milioane de lei

Acţiunile companiei Meta Estate Trust vor debuta luni, 29 august, în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul MET, conform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital.

Compania vine în piaţă cu o evaluare de circa 104 milioane de lei, după derularea unei oferte publice iniţiale de vânzare de acţiuni ordinare, clasa A, în urmă căreia a atras 14 milioane lei. În cadrul operaţiunii, ce s-a derulat în perioada 20 iulie - 2 august, au fost vândute circa 12 milioane de acţiuni noi, la un preţ de subscriere de 1,2 lei, cu discount la 1,14 lei pentru ordinele de cumpărare lansate în primele şase zile ale ofertei.

Iniţial compania ţintea să atragă de la investitori aproape de 30 de milioane de lei.

Capitalul social subscris şi vărsat al emitentului este de 87 milioane lei, divizat în 75,7 milioane de acţiuni ordinare reprezentând 87,1% din capitalul social total şi 11,2 milioane acţiuni preferenţiale, fără drept de vot, reprezentând 12,9 % din capitalul social total. BRK Financial Group a intermediat oferta şi listarea acţiunilor în Piaţa AeRO.

Meta Estate Trust este un furnizor de capital pentru investiţii imobiliare, banii strânşi în ofertă urmând să fie direcţionaţi către creşterea portofoliului de active al companiei şi dezvoltarea de noi linii de business, conform informaţiilor din memorandum. Modelul investiţional al companiei se bazează pe mai mulţi piloni de investiţii în proiecte imobiliare, cum ar fi: Early-Stage, Turn-Around şi Rental.

Compania a fost înfiinţată la începutul anului trecut, încheind anul 2021 cu active totale de 71,6 milioane de lei, aproape 70% fiind activele imobilizate. Veniturile din exploatare au fost de 3,06 milioane de lei, dar Meta Estate Trust a încheiat anul cu o pierdere de 2,4 milioane de lei. Pentru acest an compania estimează venituri operaţionale de 26,6 milioane de lei şi un profit net de 6,25 milioane de lei, conform celor prezentate în memorandum-ul de listare.

Preşedintele şi unul dintre fondatorii companiei este Eugen Voicu, acţionarul majoritar al Certinvest.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. toata lumea se plange de lichiditate, dar e un cerc vicios. lichiditate a fost in 2021 cand se listau toate petardele, acum nu se mai listeaza nimeni, nimeni nu mai are curaj, in loc sa fie 30 IPO-uri pe principala pe an, noi umplem cazinourile, pariurile, loteriile, si platformele de crypto. Eu apreciez orice ipo, bun rau numa sa vina, sa fie marfa pe taraba, si bvb trb sa schimbe radical strategia de promvoare si educare a romanilor astfel incat sa inteleaga ce e bursa, 10% romani au cont bancar, jumate au wc in curte sau nu se spala pe dinti, haideti fratilor sa evoluam

    1. Nu cred ca BVB are rol educational. Dar de promovare are mare nevoie - trebuie ceva agresiv, asa incat sa stie toata lumea ca exista o bursa la Bucuresti. E un truism ce spun dar asta e ... BVB nu este promovata. Pana una alta au pierdut spectaculos in fata criptomonedelor.

      Sunt de ani buni pe bursă, ani profitabili !

      Nu aș sfătui pe nimeni să vină, deja totul e imbacsit ca hainele din cufărul vechi!

      Prea puține societăți libere de " contract " 

      ”contract” insemnand ?

    Toti vor sa se listeze la Per de 30 si peste....

    1. pot cunpara medlife, la acelasi per

      Pentru PER ai nevoie de doua elemente - price & earnings per share. Doar că la unele nu există earnings per share, fiindcă au pierdere. Asta daca nu cumva folosesc forward P/E, dar cine mai crede în basme ?

      Cunpar* nu se face primavara!

      Si nici PERe daca ai pierdere de 2,4 milioane de lei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb