LA SFÂRŞITUL ANULUI TRECUT,  Sucursala românească a TBI Bank a avut pierdere de 1,9 milioane lei

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 22 aprilie 2015

Sucursala din România a TBI Bank EAD Sofia a înregistrat o pierdere de 1,9 milioane lei la sfârşitul anului 2014, urmare a continuării investiţiilor în reţeaua de unităţi şi sistemul IT, însă conducerea se aşteaptă ca 2015 să fie primul an cu profit.

La 2 ani de la deschidere, sucursala din România a TBI Bank EAD Sofia a continuat însă creşterea activelor, acestea depăşind 400 milioane lei, respectiv cu 26% mai mult decât la finalul primului an de activitate. Sucursala are 86 de angajaţi şi deserveşte 12.700 de clienţi.

În ceea ce priveşte portofoliul de credite al băncii, cea mai mare parte este reprezentată de IMM-uri. Începând cu 2015, banca va lansa produse pentru persoanele fizice. Banca oferă clienţilor săi produse diversificate, inclusiv: conturi curente şi produse de economisire, facilităţi de credit, împrumuturi şi servicii de leasing, conturi de salarii, credit documentar şi soluţii de finanţare a comerţului extern.

TBI Bank EAD Sofia este deţinută de Grupul financiar TBIF Financial Services NV, prezent în România de peste 13 ani în servicii financiare-leasing, credite de consum şi carduri de credit, prin TBI Leasing IFN SA şi TBI Credit IFN SA.

Deschiderea sucursalei a fost o dezvoltare firească a businessului Grupului TBIF şi o angajare a prezenţei sale în sectorul financiar românesc.

Banca "mamă", TBI Bank EAD Sofia se află în top 10 bănci în Bulgaria, fiind apreciată pentru calitatea managementului, politica de risc şi dezvoltarea susţinută într-un timp scurt. Banca este prezenţa în zona retail, IMM-uri şi corporate. Capitalul social al TBI Bank EAD Sofia este de 36 milioane de euro.

Activele TBI Bank EAD Sofia erau, la finalul lui 2014, de 245,4 milioane de euro, din care 146 milioane de euro îi reprezintă creditele către companii şi persoane fizice.

Depozitele atrase în sold la decembrie 2014 erau de 198 de milioane de euro.

Lichiditatea băncii era în continuare solidă, de 40,15%, peste media sistemului bancar din Bulgaria, de 30,12%. Banca a avut un ROE (Return on Equity) la finalul lui 2014 de 24,96%. În Bulgaria, banca operează în 52 de sucursale, prin 3.000 de parteneri şi are 640 de angajaţi.

În Bulgaria şi România, strategia băncii este să-şi consolideze poziţia pe piaţă prin serviciile din ce în ce mai eficiente oferite IMM-urilor şi clienţilor retail, acordând fiecăruia o atenţie sporită, în funcţie de cerinţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb