LA URMĂTOAREA AGA, "QVT" ar putea cere dizolvarea "Flamingo International"

Cosmina Capalău
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2009

QVT, unul dintre acţionarii "Flamingo International", a cerut includerea pe ordinea de zi a adunării generale extraordinare a acţionarilor (AGA) din august 2009 a unui punct cu privire la dizolvarea companiei, fără ca aceasta să fie însoţită de o motivaţie sau de o argumentaţie.

Reprezentanţii "Flamingo International" consideră că această solicitare ridică îndoieli serioase privind bunele intenţii ale acestui acţionar. Potrivit acestora, planul de restructurare şi dezvoltare este în discuţia managementului Flamingo de câteva luni şi a fost deja prezentat în cadrul Consiliului de Administraţie, din care face parte şi QVT. De asemenea, în urmă cu doar două săptămâni, QVT şi-a crescut participaţia în "Flamingo" cu încă 6%, crescându-şi astfel participaţia la 22%, după ce planul managementului fusese deja prezentat în Consiliul de Administraţie.

"QVT este un fond care adesea nu ţine cont de interesele companiilor în care investeşte, ci mai curând caută să obţină câştiguri pe seama şi în detrimentul celorlalţi acţionari", a declarat domnul Dan Adamescu, acţionar principal "Flamingo" prin intermediul Nova Trade.

"Acţionarii Flamingo vor decide în luna august un plan de relansare financiară a companiei.

Bazat pe acest lucru şi pe planul operaţional deja în desfăşurare în cadrul firmei am toată convingerea că acţiunea Flamingo va reveni acolo unde a fost în urma cu 1-2 ani," a declarat domnul Dragoş Cincă, acţionar principal şi fondator "Flamingo".

"Ne asteptăm ca acţionarilor principali să li se ralieze şi alţii cu deţineri semnificative, astfel încât nu îmi fac griji cu privire la votul de aprobare a obligaţiunilor convertibile. În acelaşi timp nu îmi fac griji cu privire la votul legat de solicitarea QVT, deoarece, raţional vorbind, dizolvarea societăţii este împotriva interesului tuturor acţionarilor, inclusiv a QVT. Îmi este greu să înţeleg de ce QVT ar fi dornic să îşi facă rău singur. Chiar dacă nu ar adera la planul celorlalţi acţionari şi ar ajunge în situaţia de a se dilua, tot ar câştiga mai mult din valoarea acţiunilor decât în cazul dizolvării" consideră Dragoş Simion, preşedintele "Flamingo".

Ce s-ar întâmpla în cazul dizolvării "Flamingo"

Calea cea mai simplă pentru dizolvarea societăţii este prin voinţa acţionarilor, exprimată în cadrul AGA. După înregistrarea acesteia la Registrul Comerţului şi publicarea deciziei în Monitorul Oficial, urmează lichidarea voluntară a societăţii, prin plata datoriilor şi distribuirea activului net către acţionari. (ŞTEFANIA CIOCÎRLAN)

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Avand in vedere evolutia cotatiei dupa IPO cu sprijinul nemijlocit al d-lui DRAGOS SIMION cerea QVT este corecta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb