Ladies in Cyber Security, o zi dedicată femeilor care activează în domeniul securităţii cibernetice

D.F.
Miscellanea / 4 martie 2020

Ladies in Cyber Security, o zi dedicată femeilor care activează în domeniul securităţii cibernetice

Ladies in Cyber Security, singura conferinţă din România dedicată femeilor care activează în domeniul securităţii cibernetice şi la care vor fi prezenţi atât speakeri locali, din partea unor companii de renume, cât şi experte în securitate cibernetică din ţări precum Republica Macedonia de Nord sau Olanda, se desfăşoară la Impact Hub, în Bucureşti, în data de 26 martie, informează un comunicat remis Redacţiei.

Evenimentul este organizat pentru al doilea an consecutiv şi timp de o zi reuneşte 150 de specialişti în IT şi information security (infosec), unul dintre cele mai interesante domenii de activitate din zilele noastre.

Conform raportului 2019 (ISC)2 Women in Cybersecurity, femeile care lucrează în cybersecurity reprezintă, în acest moment, aproximativ un sfert (24%) din forţa totală de muncă. Dat fiind lipsa acută de specialişti în domeniu, traiectoria profesională a femeilor în această sferă a fost un subiect central anul precedent şi va continua să fie o prioritate pentru profesioniştii din industrie şi în 2020, informează sursa.

Participanţii la conferinţă vor avea ocazia să o cunoască pe Ljubica Pendaroska, Consilier al Ministerului de Externe din Republica Macedonia de Nord, care de-a lungul carierei sale a avut misiunea de a apăra drepturile şi libertăţile omului. Aceasta va susţine o prezentare despre ce înseamnă un ecosistem responsabil şi sănătos de gestionare a datelor cu caracter personal, concentrându-se pe riscuri şi impactul pe care îl au aceste date asupra vieţii noastre.

Liderii infosec recunosc şi susţin importanţa diversităţii şi potenţialul extraordinar al femeilor în cybersecurity, de la roluri executive şi până la cele de conducere. Printre invitatele de marcă ale conferinţei va fi şi Graţiela Măgdălinoiu, preşedinte ISACA România. Ea va vorbi despre acţiuni şi oportunităţi prin care e încurajat şi susţinut accesul femeilor în roluri tehnice.

Evenimentul este organizat de Asociaţia "Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din Romania" - CCSIR, împreună cu Orange România, în calitate de partener principal, şi Atos. Mai multe detalii despre speakeri şi subiectele abordate sunt disponibile pe site-ul oficial al conferinţei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Toata lumea ar sari in sus daca s-ar face o conferinta unde femeile nu ar avea acces. Dar discriminarea barbatilor nu e criticata, ci chiar laudata!

    1. Participarea nu este exclusiva femeilor, doar line-up-ul de speakeri este exclusiv format din doamne si domnisoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb