"Lafarge Romcim" vrea mai mult din monopolul "Sicim"

INGRID ZAMFIR
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 aprilie 2004

"Lafarge Romcim" a lansat ofertă publică de preluare pentru 32,3% din capitalul social al "Sicim" Constanţa. "Sicim" pres-tează servicii de încărcare - des-cărcare material lemnos şi materiale de construcţii în portul Constanţa. Compania este singurul operator de acest gen din port şi asigură accesul cimentului românesc transportatorilor maritimi.

Preţul oferit de "Lafarge" este de 225.000 lei/acţiune. Ofertantul, mai deţine prin intermediul societăţii "Silotrade", 67,69% din capitatul "Sicim", aşa încît, dacă oferta se va încheia cu succes, societatea emitentă va fi delistată de pe Rasdaq. "Silotrade" a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni, în noiembrie 2001, tot printr-o ofertă publică (la ace-laşi preţ de 225.000 lei/acţiune), în cadrul căreia SIF "Muntenia" a fost vînzătorul.

Societatea "Silotrade" a fost constituită de trei mari producători de ciment: "Lafarge Romcim", "Holcim (România)", şi "Carpatcement", însă Consiliul Concurenţei a sesizat o încălcare a legii concurenţei, cauzată de concentrarea economică realizată după preluarea "Sicim". Ca urmare, acţionarii "Silotrade" au semnat un protocol în urma căruia controlul societăţii este deţinut de o singură persoană juridică - "Lafarge Romcim" care este şi principalul exportator de ciment dintre cei trei. Acţiunile "Sicim", ce fac obiectul ofertei publice, au fost tranzacţionate pînă pe 6 aprilie la preţul de 174.000 lei/acţiune. Preţul maxim atins în ultimul an a fost de 200.000 lei/acţiune.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb