LANSATĂ RECENT PENTRU COMPANIILE CU STRATEGII PE TERMEN LUNG Long-Term Stock Exchange din SUA aşteaptă listări

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 septembrie 2020

Eric Ries, CEO-ul LTSE

Eric Ries, CEO-ul LTSE

Noua piaţă americană Long- Term Stock Exchange (LTSE), cu sediul în San Francisco, lansată la data de 9 septembrie, se va concentra pe companiile şi investitorii care au o viziune pe termen lung, iar analiştii sunt de părere că aceasta ar putea reforma în mod radical structura pieţei de capital din SUA (cea mai mare din lume), unde sunt realizate circa 11 miliarde de tranzacţii zilnic, potrivit cifrelor Cboe Global Markets Inc.

În prezent, la LTSE pot fi tranzacţionate toate acţiunile cotate pe pieţele din SUA, potrivit finextra.com, care adaugă că noua platformă aşteaptă listări, sperând că societăţile o vor prefera pieţelor tradiţionale New York Stock Exchange (NYSE) şi Nasdaq, în condiţiile în care se concentrează pe promovarea creşterii pe termen lung. În ziua lansării, la LTSE au avut loc tranzacţii de circa 117,7 milioane de dolari (283.765 acţiuni), conform Bloomberg.

Creată de întreprinzătorul Eric Ries din Silicon Valley, care a propus iniţial acest concept în cartea sa din 2011 "The Lean Startup", LTSE a obţinut o finanţare de circa 90 de milioane de dolari de la Founders Fund, Collaborative Fund şi Andreessen Horowitz.

"Acest proiect a beneficiat de toate abilităţile şi cunoştinţele pe care le-am acumulat de-a lungul întregii mele vieţi - fiecare truc şi sfat, fiecare principiu", a spus Ries, citat de Bloomberg.

Firmele care aleg să se listeze la LTSE vor fi obligate să publice şi să menţină o serie de politici care să le ofere acţionarilor informaţii privind strategiile pe termen lung, practicile, planurile şi măsurile pe care le adoptă. Potrivit LTSE, principiile care stau la baza acestor politici ar trebui să asigure succesul companiilor de-a lungul anilor şi deceniilor, să alinieze compensaţiile directorilor la performanţa pe termen lung, să angajeze directorii şi acţionarii într-o strategie de durată.

"LTSE le oferă, astfel, companiilor o nouă modalitate de listare, care sprijină construirea de afaceri durabile, consolidarea legăturilor cu investitorii care împărtăşesc un orizont pe termen lung şi o abordare a părţilor interesate", a subliniat Ries.

Lansarea LTSE va fi urmată, luna aceasta, de debutul altor două pieţe - Members Exchange (MEMX), în 21 septembrie, şi MIAX Pearl Equities, în 25 septembrie. După lansarea acestora, totalul pieţelor care operează în SUA va ajunge la 16, conform Financial Times.

Long Term Stock Exchange, startup-ul pe care vor fi promovate cu prioritate companiile care ţintesc creşteri pe termen lung, trebuia să fie lansat în primul trimestru din anul curent, însă inaugurarea a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Piaţa LTSE este susţinută de firmele de investiţii din Silicon Valley, iar inaugurarea sa a venit în contextul în care startup-urile tehnologice din SUA au dorit de multă vreme să fie revizuit procesul de listare a firmelor.

Anterior lansării LTSE, Eric Ries spunea: "Vom folosi puterile de reglementare ale pieţei pentru a încerca să creăm stimulente destinate companiilor care au strategii pe termen lung. LTSE este o stradă care are ambele sensuri, un loc de negociere care aduce câştig pentru ambele părţi, un loc în care toată lumea este de acord cu noile reguli şi cu ideea că societăţile sunt gestionate în baza unei gândiri pe termen lung".

Ries este sigur că LTSE va înlătura temerile care au determinat multe societăţi private din SUA să evite listarea.

Lansarea celor trei burse de valori noi în Statele Unite ale Americii urmăreşte să reducă din cota de piaţă a giganţilor New York Stock Exchange (NYSE) şi Nasdaq, care au avut beneficii majore de pe urma volumelor mari de tranzacţii din timpul pandemiei de coronavirus.

Anul trecut, în aşteptarea lansării noilor burse din SUA, Tal Cohen, şeful departamentului de servicii de piaţă nord-americane din cadrul Nasdaq, afirma că acestea pot adăuga valoare sectorului, dar aduc şi complexitate, şi pot face ca acţiunile nelichide să fie mai greu de tranzacţionat.

LTSE a obţinut aprobarea autorităţii pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) în luna mai 2019, iar băncile majore sunt membri ai acestei noi burse.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb