LAPAR păstrează echidistanţa faţă de partidele politice

R.S.
Miscellanea / 13 august

LAPAR păstrează echidistanţa faţă de partidele politice

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România îşi exprimă echidistanţa faţă de toate formaţiunile politice din România, ca organizaţie negurvernamentală, apolitică şi independentă, care reprezintă interesele producătorilor agricoli membri în relaţia cu autorităţile naţionale şi europene, cu alte asociaţii şi federaţii.

LAPAR se implică activ în demersuri de susţinere a fermierilor, prin semnalarea către autorităţilor competente a problemelor multiple cu care se confruntă fermierii în actualul context geopolitic, economic şi climatic, pentru identificarea celor mai potrivite soluţii care să asigure bunul mers al activităţilor în ferme, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În acest sens, LAPAR dezaprobă ferm şi respinge categoric orice încercare a membrilor clasei politice de a folosi în scopuri electorale dramele fermierilor şi a familiilor lor în această perioadă. LAPAR solicită respectarea fermierilor şi a mediului asociativ profesional de către toate partidele politice. Rolul fermierilor în asigurarea siguranţei alimentare este vital şi, din acest motiv, agricultura are nevoie de atenţie specială şi susţinere din partea tuturor jucătorilor implicaţi şi, în mod deosebit, din partea factorilor de decizie. LAPAR consideră că autorităţile naţionale trebuie să-şi asume responsabilitatea în luarea deciziilor care îi vizează pe fermieri - buna guvernanţă atrage voturi mai mult decât discursurile inflamatorii care au ca scop atragerea de capital electoral, potrivit comunicatului.

Totodată, LAPAR apreciază orice manifestare de interes şi implicare cu bună credinţă din partea formaţiunilor politice în rezolvarea problemelor fermierilor şi găsirea unor soluţii pe termen mediu-lung cu impact pozitiv în afacerile agricole şi asigurarea profitabilităţii şi rezilienţei acestora. Soluţiile vizează în principal modificări sau iniţiative legislative care reglementează activitatea în ferme şi care oferă fermierilor stabilitate economică şi predictibilitate în afacerile lor, pentru investiţii în tehnologizare, digitalizare şi, nu în ultimul rând, în capitalul uman.

LAPAR elaborează şi transmite nenumărate adrese şi documente de poziţie către autorităţile naţionale, în special către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Reprezentanţii LAPAR prezintă problemele fermierilor şi îşi susţin propunerile de rezolvare în cadrul întâlnirilor periodice pe care le au cu reprezentanţii ministerului şi a consltărilor pe subiecte de interes majori pentru agricultori.

LAPAR reprezintă fermierii la nivel naţional şi se asigură că autorităţile sunt informate despre problemele specifice la nivel local, judeţean, regional în scopul rezolvării lor. Toate problemele semnalate de fermieri sunt preluate, documentate, argumentate şi transmise către autorităţi. Un exemplu în acest sens îl reprezintă solicitarea fermierilor de a declara starea de calamitate, care a fost discutată inclusiv pe 31 iulie a.c. în cadrul celei mai recente întâlnirii organizate de MADR cu reprezentanţii mediului asociativ din sectorul vegetal. Nevoia este aceeaşi în toate judeţele afectate de fenomenele meteo extreme şi o eventuală decizie privind declararea stării de calamitate trebuie să vizeze toate judeţele aflate în situaţia respectivă, fără niciun fel de discriminare.

În acest context, LAPAR apreciază colaborarea şi comunicarea cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deschiderea Ministrului şi a echipei sale, precum şi atitudinea proactivă cu care sunt primite propunerile organizaţiei noastre pentru rezolvarea situaţiilor semnalate (prin acţiuni punctuale sau demersuri mai ample).

LAPAR face apel la fermieri şi la reprezentanţii acestora la nivel judeţean să semnaleze problemele din teren pentru ca acestea să fie transmise spre informare şi rezolvare către autorităţile responsabile. O comunicare continuă şi eficientă poate atrage rezultate pozitive dacă informaţiile sunt transmise în timp util, în vederea identificării şi aplicării unor soluţii favorabile fermierilor şi agriculturii din ţara noastră, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb